Πρεμιέρα στις Κάννες για το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου

Πρεμιέρα στις Κάννες για το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου
Willem Dafoe, Emma Stone, Yorgos Lanthimos (Photo by Scott A Garfitt/Invision/AP)

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος έλληνας σκηνοθέτης πάτησε το κόκκινο χαλί με τους βασικούς συντελεστές του φιλμ (Έμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, Χονγκ Τσάου κ.α.) το οποίο είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Χρυσού Φοίνικα.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται στις Κάννες και η τρίτη φορά που διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα. Θυμίζουμε ότι από εδώ ξεκίνησε να χτίζει τη διεθνή φήμη του χάρη στον «Κυνόδοντα» το 2009 που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα».

Με το «Ιστορίες καλοσύνης» (Kinds of kindness) που προβλήθηκε πριν από λίγες ώρες ο Γιώργος Λάνθιμος στοχεύει να αποκτήσει τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα. Το φιλμ του δις υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθεσίας δημιουργού, αποτελεί μια επιστροφή στο παρελθόν και τα παλιά κινηματογραφικά λημέρια του, κάτι που μαρτυρά και η νέα συνεργασία του με τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο έχει δουλέψει και στις τρεις ταινίες που παίχτηκαν και βραβεύτηκαν στις Κάννες («Κυνόδοντας», «Αστακός» και «Ο θάνατος του Ιερού Ελαφιού»).

Το «Ιστορίες καλοσύνης», διάρκειας 165 λεπτών είναι γυρισμένο στην Αμερική και αποτελεί ένα τρίπτυχο ιστοριών με απρόβλεπτες – και ενίοτε παράδοξες- καταστάσεις, που αναδεικνύονται συνοδεία γνωστών τραγουδιών σαν το «Sweet dreams» των Eurythmics. Περιγράφοντας το φιλμ ο ίδιος ο Λάνθιμος, τονίζει πως «έχει να κάνει µε την ανθρώπινη κατάσταση και συµπεριφορά. Έχει να κάνει µε την ταυτότητα, τον έλεγχο και την επιθυµία να ανήκουµε, να είµαστε ελεύθεροι». Οι «Ιστορίες καλοσύνης» βγαίνουν στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 30 Μαΐου σε διανομή Feelgood.

Διαβάστε επίσης:

Οι ταινίες του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Τα κοστούμια του Poor Things έρχονται στο Μουσείο Μπενάκη

Νέες ταινίες: Στο ειδυλλιακό «Πολύδροσο» του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter