Πρεμιέρα στις Κάννες με το «Everybody Knows»

Πρεμιέρα στις Κάννες με το «Everybody Knows»

Με την ταινία “Everybody Knows” του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί, που γυρίστηκε στα ισπανικά με την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ, και τον Αργεντίνο Ρικάρντο Νταρίν, θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου το 71ο Φεστιβάλ των Καννών∙ η ταινία θα διαγωνιστεί επίσης για τον Χρυσό Φοίνικα.

«Θα πρέπει να γυρίσουμε στο 2004 και στην ‘Κακή εκπαίδευση’ του Πέδρο Αλμοδόβαρ, για μια ταινία έναρξης που μην είναι ούτε στα αγγλικά ούτε στα γαλλικά», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία μεγάλου μήκους θα είναι η εναρκτήρια ταινία ενώ θα διεκδικεί παράλληλα την ύψιστη διάκριση του φεστιβάλ των Καννών. «Ο έρωτας του φεγγαριού» του Αμερικανού Γουές Άντερσον (2012), η ταινία «Περί τυφλότητας» του Φερνάντο Μεϊρέγιες (2008), «Οι νύχτες μου μακριά σου» του σκηνοθέτη από το Χονγκ Κονγκ Γουόνγκ Καρ Γουάι (2007), το «Μουλέν Ρουζ» του Αυστραλού Μπαζ Λούρμαν (2001) ή «Το βασικό ένστικτο» του Ολλανδού Πολ Βερχόβεν (1992) είχαν προηγηθεί.

«Ψυχολογικό θρίλερ», όπως χαρακτηρίζεται από το φεστιβάλ, το “Everybody Knows” παρακολουθεί τη Λάουρα που ζει με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους στο Μπουένος Άιρες. «Με την ευκαιρία μιας οικογενειακής γιορτής, επιστρέφει στο χωριό όπου γεννήθηκε, στην Ισπανία, με τα παιδιά της. Ένα απρόσμενο γεγονός θα ανατρέψει την πορεία της ζωής τους. Η οικογένεια, τα μυστικά της, οι δεσμοί της, οι παραδόσεις της και οι ηθικές επιλογές που επιβάλλουν είναι, όπως σε όλα τα σενάρια του σκηνοθέτη, στην καρδιά της πλοκής», προστίθεται.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί το δίδυμο Κρουζ-Μπαρδέμ, δύο καλλιτέχνες που έρχονται συχνά στην Κρουαζέτ. Η Ισπανίδα ηθοποιός έχει πάρει βραβείο συλλογικής γυναικείας ερμηνείας μαζί με την Κάρμεν Μάουρα, τη Γιοχανα Κόμπο, τη Λόλα Ντουένιας, την Μπλάνκα Πορτίγιο και την Τσους Λαμπρεάβε για το «Γύρνα πίσω» του Πέδρο Αλμοδόβαρ το 2006.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ είχε λάβει και αυτός το 2010 βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το “Biutiful” του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίιτου.

Eίναι η όγδοη ταινία μεγάλου μήκους του Ασγκάρ Φαραντί, ο οποίος επίσης είναι παλιός γνώριμος του φεστιβάλ. Ο Ιρανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης κέρδισε το βραβείο σεναρίου για την ταινία «Ο εμποράκος» (2016), όπου ο ηθοποιός Σαχάμπ Χοσεϊνί κέρδισε επίσης το βραβείο ανδρικής ερμηνείας. Το 2013, η Μπερενίς Μπεζό κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Το παρελθόν».

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαϊου και θα ακολουθήσει η προβολή σε αβάν πρεμιέρ του “Everybody Knows”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter