Πρεμιέρα τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς για το «112»

Πρεμιέρα τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς για το «112»

Η λειτουργία του νέου «112» -υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- αρχίζει από την πρώτη ώρα του νέου έτους. «Η χρήση του πρέπει να γίνεται με προσεκτικό τρόπο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, τα κέντρα θα λειτουργούν 24/7 και οι πολίτες θα μπορούν πέραν των κλήσεων για βοήθεια, θα υπάρχει δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων προς τους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο, αλλά και υπηρεσία γεωεντοπισμού του καλούντος ο οποίος βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε:

«Το νέο 112 θα μπορεί να ενημερώσει πολίτες σε πολύ στοχευμένες και συγκεκριμένες περιοχές αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Θέλω όμως σε αυτό το σημείο να τονίσω δύο πράγματα, να βάλω το γενικό πλαίσιο και να προλάβω τυχόν παρανοήσεις. Πρώτον, το νέο σύστημα δεν θα χρησιμοποιείται με το παραμικρό. Τα «νέο 112» είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας, στην υπηρεσία του πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας. Η χρήση του όμως πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο, όταν και μόνο κρίνεται απαραίτητο από τις αρχές, καθώς σε μία φυσική καταστροφή το πρώτο που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν του είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή οι συντεταγμένες αντιδράσεις που πρέπει να υπάρχουν. Και σε αυτό καλούμε όλους να σταθούν αρωγοί στο έργο μας, προκειμένου να αποφεύγονται παρανοήσεις τόσο στο κομμάτι της ενεργοποίησης του 112 όσο και στη διαφύλαξη της ηρεμίας και της νηφαλιότητας των πολιτών τις κρίσιμες στιγμές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter