«President» Μένιος στον Κορυδαλλό: Τα επισκεπτήρια Φουρθιώτη στο γραφείο της διευθύντριας των φυλακών (Έγγραφα)

«President» Μένιος στον Κορυδαλλό: Τα επισκεπτήρια Φουρθιώτη στο γραφείο της διευθύντριας των φυλακών (Έγγραφα)

Συχνές επισκέψεις πραγματοποιούσε ο υπόδικος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Νοέμβρη και Δεκέμβρη, στο γραφείο της διευθύντριας των φυλακών, Μαρίας Στέφη, όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr. Αυτό προκύπτει από τις καταγραφές στο γραφείο των επισκέψεων των φυλακών Κορυδαλλού όπου καταγράφονται αναλυτικά ο επισκέπτες με τον αριθμό ταυτότητάς τους, την ιδιότητά τους αλλά και το χώρο των φυλακών που θα επισκεφτούν.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις σχετικές καταγραφές (οι πρωτότυπες χωρίς τα σβησμένα ονόματα και τους αριθμούς ταυτότητας είναι στη διάθεση του Documento), ο Μένιος Φουρθιώτης επισκέπτεται τακτικά τις φυλακές, συνήθως τις Κυριακές. Σε κάποια από αυτές, ο φρουρός καταγράφει την ιδιότητα του trash τηλεπαρουσιαστή τον οποίο αναφέρει ως «president» , δηλαδή πρόεδρο των «Αποκαλυπτικών». Σε όλα τα επισκεπτήρια ως χώρος στον οποίο πρόκειται να μεταβεί αναφέρεται το γραφείο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη.

Διαβάστε επίσης: Κράτος Φουρθιώτη και στις φυλακές Κορυδαλλού

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις καταγραφές στο βιβλίο της φυλακής, ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανίζεται να επισκέπτεται τις φυλακές στις 28 Νοεμβρίου του 2021, στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 και στις 19 Δεκεμβρίου του 2021. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι εάν ο Μένιος Φουρθιώτης διέθετε την απαιτούμενη εκ του νόμου άδεια του Δικαστικού Συμβουλίου της φυλακής για να επισκεφτεί τις φυλακές ή εάν οι επισκέψεις ήταν παράτυπες με παρέμβαση της διευθύντριας των φυλακών.

Την περίοδο που ο Μένιος Φουρθιώτης εμφανίζεται να μπαινοβγαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, διάφορα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για συναντήσεις του Φουρθιώτη με τον µε τον καθ’ οµολογίαν γυναικοκτόνο των Γλυκών Νερών Μπάµπη Αναγνωστόπουλο. Όπως είχε αποκαλύψει το newsbreak.gr, µετά την αποφυλάκισή του ο Φουρθιώτης φερόταν να συναντιέται κάθε Κυριακή µε τον καθ’ οµολογίαν γυναικοκτόνο των Γλυκών Νερών Μπάµπη Αναγνωστόπουλο στο γραφείο της διευθύντριας Μ. Στέφη. Τα δηµοσιεύµατα ουδέποτε διαψεύστηκαν από την πλευρά της.

Η αναφορά φρουρού κατά της διευθύντριας

Όλα αυτά εγείρουν ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τυχόν  προνομιακή μεταχείριση του Μένιου Φουρθιώτη από την διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού. Το documentonews.gr είχε αποκαλύψει αναφορά καταγγελία που είχε υποβάλλει εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού προς τον προς τον διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών στις 20 Νοεμβρίου 2021 κατά της Μαρίας Στέφη.

Όπως ανέφερε σε αυτή, η διευθύντρια φέρεται να επιχείρησε να επιτρέψει την είσοδο Φουρθιώτη στις φυλακές Κορυδαλλού παρότι αυτή επιτρέπεται µόνο µε έγγραφη άδεια του συµβουλίου της φυλακής.

Ο φρουρός αρνήθηκε. Οπως κατήγγειλε στην αναφορά του, αυτό που ζητούσε η διευθύντρια των φυλακών ήταν «κατά παρέκκλιση των προβλεποµένων του εσωτερικού κανονισµού του σωφρονιστικού κώδικα», καθώς δεν υπήρχε «σχετική έγγραφη άδεια από το συµβούλιο της φυλακής όπως ορίζεται». Πράγµατι, µε βάση «τον εσωτερικό κανονισµό λειτουργίας γενικών καταστηµάτων κράτησης τύπου Α΄ και Β΄» και συγκεκριµένα το άρθρο 3 παράγραφος 5 που επικαλέστηκε στη διευθύντρια ο φρουρός, «οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να εισέρχονται και να παραµένουν στους χώρους κράτησης του καταστήµατος χωρίς άδεια και συνοδεία». Σύµφωνα µε την αναφορά, η διευθύντρια των φυλακών φέρεται να είπε στον φρουρό ότι «αρνείται να επιτρέψει την είσοδο», µε τον ίδιο να απαντά καταφατικά και τη διευθύντρια «να κλείνει το τηλέφωνο µε έντονο ύφος». Η αναφορά διαβιβάστηκε προς τον διοικητή της εξωτερικής φρουράς προκειµένου να µεριµνήσει για τις «δικές του ενέργειες».

Σε κάθε περίπτωση το αρμόδιο πλέον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο εποπτεύων υπουργός Τάκης Θεοδωρικακος θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τα επισκεπτήρια Φουρθιώτη. Ειδικά εάν οι επισκέψεις γινόταν χωρίς την απαιτούμενη εκ του νόμου άδεια από το Συμβούλιο της φυλακής, θα πρόκειται για ακόμη μια εξυπηρέτηση προς το πρόσωπο του Μένιου Φουρθιώτη επί κυβέρνησης Μητσοτάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter