Πρετεντέρης: Κάνε εκλογές Κυριάκο για να μηδενίσεις το κοντέρ

Πρετεντέρης: Κάνε εκλογές Κυριάκο για να μηδενίσεις το κοντέρ

Όπως φαίνεται ο Γιάννης Πρετεντέρης, έγινε απολύτως καλά και βρήκε τον πραγματικό του εαυτό και πάλι. Και αυτό είναι καλό νέο στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

Έτσι λοιπόν από τη στήλη του στα Νέα, του ομίλου Μαρινάκη, μέσα από την συμβουλή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη μας αποκαλύπτει εμμέσως πλην σαφώς το σχέδιο…

Και μας το λέει από τον τίτλο: «Παρέλαση»

Ο αρχιστράτηγος κατά του κορονοϊού μετά από το «σκασμό λεφτά» προς τα ΜΜΕ για κάτι που έπρεπε να κάνουν τσάμπα, μετά από το δώρο του προς τους καναλάρχες, θα κάνει παρέλαση αν κάνει εκλογές τον Σεπτέμβρη.

Με απλά λόγια, ο κόσμος δεν ξέρει που πατάει, ο κόσμος δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, αν έχει την υγεία του, αν έχει δουλειές, αν ζουν όλα τα προσφιλή του πρόσωπα, αν έχει την πρώτη του κατοικία, αλλά το μυαλό του Γιάννη Πρετεντέρη είναι στις εκλογές!

Έτσι, αυθόρμητα, μας αποκαλύπτει και το σχέδιο της κυβέρνησης που είναι απλά να αποκομίσει οφέλη προς εκλογική χρήση, αφού η συγκυρία φαίνεται να είναι καλή, μέσα σε τόσα αδιέξοδα. 

Εννοείται πως το θέμα δεν ξεκίνησε από αυτόν αλλά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Τότε βρήκαν ευκαιρία μετά από τόσο λιβάνισμα από τα ΜΜΕ και με τον φόβο του κόσμου, να μιλήσουν για εκλογές!

Εννοείται πως δεν επέλεξαν να μιλήσουν για τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στα Νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα που τόσο δεν ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο παρελθόν.

Βέβαια, αν βλέπετε κάτι ανήθικο σε αυτό, τη στιγμή που ο κόσμος έχει χάσει τις δουλειές του, έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, δεν ισχύει για τους νεοφιλελεύθερους που βλέπουν την εξουσία ως έπαθλο.

«Οι εκλογές είναι κάτι που κουβεντιάζουν όλοι, ακριβώς επειδή οι συνθήκες δεν είναι κανονικές» και στην απόφασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πάρει υπόψη του δύο παράγοντες, οικονομία και πολιτικούς συσχετισμούς. Αναφορικά με τον πρώτο, «θα πρέπει να μετρήσει αν αρκούν κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να προωθήσει το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησής του ή αν θα πρέπει να μεταβάλει ριζικά την προσέγγισή του για την επόμενη τριετία. Αν ισχύει το πρώτο, το κουβεντιάζουμε. Αλλά με τα έως τώρα δεδομένα, μάλλον ισχύει το δεύτερο και όλα (μειώσεις φόρων, πλεονάσματα, δημοσιονομικός χώρες, εισφορές κλπ) θα χρειαστεί ενδεχομένως να μπουν σε νέα βάση, γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Τότε», συμπεραίνει ο Γιάννης Πρετεντέρης, «ο Μητσοτάκης πρέπει να μηδενίσει με κάποιον τρόπο το κοντέρ, δεν μπορεί να κάνει σαν να μη συνέβη τίποτα. Και στην περίπτωση αυτή φυσικά οι εκλογές τον Σεπτέμβριο θα καταστούν μονόδρομος. Δεν νομίζω ότι προλαβαίνει νωρίτερα».

Θα προτιμούσε δηλαδή ΚΑΙ νωρίτερα αφού στη βράση κολλάει το σίδερο! 

Και το «μηδενίζω το κοντέρ» σημαίνει πολύ απλά πως μετά από τέτοια εικόνα και τόσες, μα τόσες αποτυχίες της κυβέρνησης, ο κορονοϊός ήρθε ως ένα είδος «λύτρωσης»!

Εκτός όμως από την κατάσταση της οικονομίας πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι πολιτικοί συσχετισμοί σύμφωνα με τον αρθρογράφο: «Αν η εικόνα παραμείνει εκείνη που αποτυπώνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, τότε μόνο αν τρελαθεί από την καραντίνα ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει εκλογές».

Παρά ταύτα, ο δρόμος προς τις κάλπες έχει και αβεβαιότητες, όπως για παράδειγμα τι θα συμβεί «αν ο Μητσοτάκης θεωρήσει ότι χρειάζεται μεν το μηδενισμό του κοντέρ στην οικονομία, αλλά δεν έχει τη βεβαιότητα της εκλογικής επικράτησης για να τον υπηρετήσει; Και μάλιστα (σε πρώτη φάση) με απλή αναλογική; Θα πάρει το ρίσκο να ψηφίζουμε ως τα Χριστούγεννα;».

Εν κατακλείδι, «το βέβαιο είναι ότι προς το παρόν η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται υπό τον έλεγχό του. Κι ότι μόλις ξεκαθαρίσει λίγο η εξέλιξη στο μέτωπο της επιδημίας θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του».

Όλα λοιπόν εξαρτώνται από την επικοινωνία της κρίσης και από την «καλή εικόνα» που δίνουν τα ΜΜΕ.

Το αν μετά ιδιωτικοποιήσει την Υγεία, την Παιδεία, το νερό και δεν ξέρουμε τι άλλο, δεν έχει καμία σημασία για τον Γιάννη Πρετεντέρη…

Στο κάτω-κάτω ένα είναι το ζητούμενο: η συσσώρευση του πλούτου!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter