Πρετεντέρης: Μια φορά μνημονιακός, πάντα μνημονιακός

Πρετεντέρης: Μια φορά μνημονιακός, πάντα μνημονιακός

Τι ήθελε και διάβασε το βιβλίο του Ομπάμα ο Γιάννης Βαπτιστής Πρετεντέρης; Του έπεσε βαρύ, ιδιαίτερα εκεί που μίλησε για τις γαλλικές και γερμανικές Τράπεζες.

Και επειδή δεν μπορούσε να τα βάλει με τον Ομπάμα, αυτά τα ξέραμε λέει, τον πείραξε που του χάλασαν την μνημονιακή εποχή που τόσο στήριξε με όλο του το «είναι».

Γιατί, ναι μεν ο Ομπάμα έχει δίκιο πως οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες και μας λέει πως το ξέραμε από το 2010, αλλά εδώ τον πειράζουν οι «ψεκασμένοι» που κυνηγούσαν τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Εκεί, βέβαια, Καμμένο θυμάται, θίασο θυμάται. Γενικά, του’ρχετε ο παλιός εφιάλτης..

Γιατί κατά τον δημοσιογράφο του συγκροτήματος Μαρινάκη, «κανένας ξένος και καμία τράπεζα δεν χρεοκόπησε τη χώρα. Η χώρα χρεοκόπησε επειδή το δημόσιο έλλειμμα του 2009 εκτοξεύτηκε στο 15,4% του ΑΕΠ …. Με συνακόλουθη αύξηση του δανεισμού και των δανειακών αναγκών»

Αλλά για να ξέρετε καλύτερα, «η κατάσταση χειροτέρεψε κι από δύο ελλείμματα». Δηλαδή πληρωμών και ανταγωνισμού και δεύτερον, το δημόσιο έλλειμμα εκτοξεύτηκε από τη συνεχή αύξηση των λειτουργικών δαπανών του κράτους.

Και ποιες είναι αυτές κατά τον πάντα μνημονιακό κύριο Πρετεντέρη;

Γιατί δεν ήταν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες(κατά τον ίδιο), ούτε από τα εξοπλιστικά(!!!), ούτε από swaps, CDS (!!!)

Αν το φανταστήκατε από τι είναι, σωστά μαντέψατε:

Το κράτος χρεοκόπησε την Ελλάδα και τη χρεοκόπησε κυρίως με προσλήψεις, μισθούς, επιδόματα, συντάξεις ιατρικές κι ασφαλιστικές δαπάνες….

Ε, δίκιο έχει!

Που ακούστηκε το κράτος να κάνει προσλήψεις, να έχει μισθούς και επιδόματα, να έχει συντάξεις και ιατρικές και ασφαλιστικές δαπάνες…

Κομμουνισμό έχουμε;

Υ.Γ. Μην του μιλήσετε για τα δάνεια των δύο μεγάλων κομμάτων, ούτε για τα δανεικά κι αγύριστα τόσων και τόσων… γιατί μπορεί να του πέσουν βαριά…

ΥΓ1 Πείτε του «μαζί τα φάγαμε», άσχετα αν δεν έχετε δεύτερο παντελόνι να φορέσετε… Απλά, μην τον συγχίσετε πάλι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter