Πριμοδοτούν τα ξενοδοχεία και αφήνουν τα «ενοικιαζόμενα δωμάτια» να πτωχεύσουν

Πριμοδοτούν τα ξενοδοχεία και αφήνουν τα «ενοικιαζόμενα δωμάτια» να πτωχεύσουν

Αυξάνονται οι κατηγορίες για την πολιτική της κυβέρνησης να πριμοδοτήσει τα ξενοδοχεία εις βάρος των μικρότερων επιχειρήσεων, συχνά ξενοδοχείων που όμως έχουν άδεια ενοικιαζομένων δωματίων, ενώ παράλληλα τα σπίτια της Airbnb νοικιάζονται νόμιμα. 

Όπως καταγγέλλεται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανοίγουν τα ξενοδοχεία ενώ αντίθετα οι επιχειρήσεις με άδειες «ενοικιαζομένων δωματίων» που επισήμως ανοίγουν τη Δευτέρα, 8 του μηνός, θα πρέπει να ακυρώσουν όλες τις κρατήσεις που έχουν γίνει.

Η τελευταία καταγγελία έρχεται από το Ναύπλιο όπου μας αναφέρεται ότι υπάρχουν κρατήσεις που αγγίζουν το 100% αλλά θα πρέπει να ακυρωθούν και προφανώς να οδηγηθούν οι πελάτες στα ξενοδοχεία.

«Τα περισσότερα καταλύματα στο Ναύπλιο έχουν άδεια ενοικιαζομένων δωματίων και σύμφωνα με την απόφαση ανοίγουμε 08/06 και δυστυχώς αναγκαστικά χάνουμε το τριήμερο του ΑΓΙΟΥ Πνεύματος», σημειώνουν στο documentonews.gr

Προσθέτουν μάλιστα:

«…θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε όλες τις κρατήσεις. Αυτό σημαίνει χαμένα έσοδα σε μια περίοδο που έχουμε πολύ ανάγκη».

Σε αντίστοιχες φωνές από όλη την Ελλάδα, η κυβέρνηση κωφεύει.

«Ο κ. Θεοχαρης δεν δέχτηκε καμία συζήτηση. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο σε εμάς που αποδίδουμε φόρους και απασχολούμε προσωπικό όλο το χρόνο. Επίσης τα σπίτια/Airbnb δουλεύουν νόμιμα και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να αποδίδουν φόρους και να τηρούν αρκετά μέτρα υγιεινής», προσθέτουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter