Πριν έναν χρόνο ο Γεωργιάδης ήθελε να δικαστεί, τώρα άλλαξε γνώμη (Video)

Πριν έναν χρόνο ο Γεωργιάδης ήθελε να δικαστεί, τώρα άλλαξε γνώμη (Video)

Μόλις τον Φεβρουάριο του 2018, όταν εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ωρυόταν ζητώντας να οδηγηθεί στο δικαστήριο για να αποδειχθεί η αθωότητά του. Πλέον, έχουμε Απρίλιο του 2019 και ο Άδωνης Γεωργιάδης προτιμά τη βεβαιότητα της αποσβεστικής προθεσμίας του Συντάγματος από το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Από την πρώτη μέρα που «έσκασε» η είδηση ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά από τη Βουλή την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, το πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει το ζήτημα λες και το αίτημα της Εισαγγελίας αφορά τον ίδιο. Έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του ελεγχόμενου βουλευτή της ΔΗΣΥ σε σημείο που δίνει την εντύπωση ότι εκτελεί χρέη αυτόκλητου συνηγόρου του.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τους λόγους της απροσχημάτιστης ταύτισης με τον -θεωρητικά τουλάχιστον- πολιτικό του αντίπαλο, με βεβαιότητα όμως παρατηρούνται οι αντιφάσεις που παράγονται από τον ίδιο κατά τις αμείωτες τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Στην κοινή τηλεοπτική εμφάνιση που είχαν Γεωργιάδης και Λοβέρδος, το βράδυ της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέπληξε τον βουλευτή της ΔΗΣΥ για το γεγονός ότι συναινεί στην άρση της ασυλίας του. Επικαλέστηκε λεγκαλισμούς σύμφωνα με τους οποίους αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος το γεγονός ότι πρώην υπουργός μπορεί να τύχει μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη, όπως αυτής που τυγχάνουν οι απλοί πολίτες. Ποια είναι αυτή; Να οδηγηθεί στα τακτικά δικαστήρια και όχι στο ειδικό δικαστήριο, όπως προβλέπεται στο διαβόητο άρθρο 86 του Συντάγματος για αδικήματα υπουργών που προκύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Μόνο που εν προκειμένω -σύμφωνα με την κυβερνητική πλειοψηφία- πρόκειται για αδίκημα που προκύπτει επ’ ευκαιρίας της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων, αφού κανένας υπουργός πριν αναλάβει, δεν βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο για τέτοιου είδους πρακτικές.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2018, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνούσε το Novartis_Gate. Παρά την επιμονή που επέδειξαν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τα μέλη της συμπολίτευσης στην Προανακριτική έκριναν πως όσα καταγγέλλονται από τους μάρτυρες επ’ουδενί δεν αφορούν τα υπουργικά καθήκοντα. Άρα και τη Βουλή. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε η επιστροφή της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη, η οποία κρίθηκε και η μόνη αρμόδια για να ερευνήσει την υπόθεση. 

Τότε λοιπόν, κατά τη διάρκεια αυτής της ταραχώδους διαδικασίας στην Ολομέλεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε την τοποθέτησή του από το βήμα ουρλιάζοντας. «Παρακαλώ πολύ, να ψηφίσετε ¨ναι¨ στην Προανακριτική Επιτροπή σε ό,τι με αφορά και για την απιστία. Γιατί θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ!» φώναξε χτυπώντας με μένος το χέρι του στο βήμα.

Τι άλλαξε και ο αντιπρόεδρος προτάσσει το Σύνταγμα αντί της αθωότητάς του στην περίπτωση που προκύψουν ανάλογες εξελίξεις και για τον ίδιο; Γιατί τραβάει δημοσίως το αυτί του Ανδρέα Λοβέρδου αντί να τον επαινεί για την ηθική του στάση; Πού πήγαν τα νεύρα και η οργή του αδικημένου από τους πολιτικούς του αντιπάλους;

Η αλήθεια είναι ότι στην Ολομέλεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχε διευκρινίσει το είδος του δικαστηρίου και τη σύνθεσή του. Η πρόθεση όμως μετράει. Και τυχαίνει να είναι εντελώς ανακόλουθη με όσα δηλώνει τώρα.

 Δείτε τα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο από τις 25 Φεβρουαρίου του 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=PbYnGKJ_4Y8

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter