Πριν μας έλεγαν συκοφάντες, τώρα τους φταίνε τα «ρυπαρά δίκτυα» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ του Μητσοτάκη

Πριν μας έλεγαν συκοφάντες, τώρα τους φταίνε τα «ρυπαρά δίκτυα» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ του Μητσοτάκη

Όταν εδώ και εβδομάδες στο Documento αποκαλύπτουμε τις λίστες των παρακολουθήσεων από αξιόπιστες και τεκμηριωμένες πηγές, για την κυβέρνηση και τον Γιάννη Οικονόμου ήμασταν συκοφάντες και δεν είχαμε στοιχεία. Τώρα που δημοσιεύουμε στοιχεία για τις παρακολουθήσεις αυτές, αποδέχονται τις παρακολουθήσεις αλλά τους φταίνε «αυτονομημένα κέντρα» της ΕΥΠ, για να κρύψουν τις ευθύνες που έχει ο αρμόδιος για τη λειτουργία της από την πρώτη μέρα της θητείας του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολοκληρωτική και πλήρη επιβεβαίωση στις αποκαλύψεις του Documento για τις παρακολουθήσεις, και ειδικά για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη αναγκάστηκε πλέον να προσφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλάζοντας το αφήγημα, από το «δεν έχετε στοιχεία» στην… ανακάλυψη «αυτονομημένων κέντρων της ΕΥΠ»

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ για αποκαλύψεις Documento: Θα πει ο Μητσοτάκης γιατί παρακολουθούσε τον Χατζηδάκη η ΕΥΠ;

Πλέον, ο Γιάννης Οικονόμου δεν αμφισβητεί τις αποκαλύψεις μας όπως κάνει εδώ και εβδομάδες, και πως να το κάνει άλλωστε, αφού τα στοιχεία είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τώρα για να καλύψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του φταίνε «ρυπαρά δίκτυα», φτάνοντας στο σημείο να θυμήσει στους πολίτες ακόμα και τις «κασσέτες» του πατρός Μητσοτάκη.

Μάλιστα, προσπαθώντας να κάνει το άσπρο μαύρο και να εμφανίσει τον Κυρ. Μητσοτάκη ως αθώα περιστερά, επικαλείται πως ο πρωθυπουργός «αντέδρασε, με τον γνωστό τρόπο» στην περίπτωση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με ποιον τρόπο δηλαδή; Με την απόλυτη συγκάλυψη και την καταστρατήγηση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής σε κοινοβούλιο, Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με τις απειλές ακόμα και για φυλάκιση για όσους αποκαλύψουν στοιχεία, με την απόλυτη φυγομαχία του πρωθυπουργού από τη Βουλή και την δειλία του απέναντι στα απανωτά ερωτήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κύριε Οικονόμου είστε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αντί να αυτοεξευτελίζεστε, ζητήστε από τον πρωθυπουργό να σας υποδείξει τον δικό σας κωδικό παρακολούθησης.

Η δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου:

H Κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ. Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου.

Από τη στιγμή, πάντως, που ο Πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα. Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό «κασετών». Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου. Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter