Πριν ψηφίσουμε θυμόμαστε πώς φαλκιδεύεται η κάλπη – Hot.Doc History την Κυριακή με το Documento

Πριν ψηφίσουμε θυμόμαστε πώς φαλκιδεύεται η κάλπη – Hot.Doc History την Κυριακή με το Documento

Οι εποχές αλλάζουν – οι τεχνικές φαλκίδευσης της λαϊκής θέλησης προσαρμόζονται. Από την εποχή της Βίας και Νοθείας έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε ούτε εφησυχασμένοι, ούτε ανυποψίαστοι.

Ανατρέχουμε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν μετά τη λήξη του Εμφυλίου μέχρι και τις πιο πρόσφατες που διεξάγονται υπό τη βαριά σκιά του Predator «ο τα πανθ΄ ορά και ακροάται». Των Cambridge Analytica που καταγράφουν τα διαδικτυακά Like και τα μεταφράζουν σε πολιτικές προτιμήσεις ψηφοφόρων. Εύκολων στόχων χειραγώγησης από ομάδες όπως η ισραηλινή Team Jorge. Η οποία αναλαμβάνει να συνεχίσει με στοχευμένες καμπάνιες δολοφονίας χαρακτήρων πολιτικών αντιπάλων.

Στο βιβλίο του Hot.Doc History που επανακυκλοφορούμε αυτή την Κυριακή αναζητούμε να βρούμε έστω μια εκλογική αναμέτρηση που να διεξήχθη με, στοιχειωδώς, έντιμους όρους μέχρι την δικτατορία:

Α] 1951-53. Ο «Συναγερμός» του Παπάγου εφευρίσκει ένα αυταρχικό Σύνταγμα με το οποίο μπορεί να νομοθετεί χωρίς ψηφοφορίες στη Βουλή. Παγιδεύει το Κέντρο σε ένα καταστροφικό για το ίδιο πλειοψηφικό σύστημα.

Β] 1956-58. Το «Τριφασικό» αναδεικνύει νικητή το… δεύτερο σε ψήφους κόμμα, την ΕΡΕ του Καραμανλή, με 165 έδρες. Η ΕΔΑ δυο χρόνια αργότερα με 24,8% αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση.

Γ] 1958. Μια συνέντευξη-έκπληξη του Νίκου Ζαχαριάδη: «Για να δώσουμε το θεμελειακό πρόβλημα που ορθώνεται σήμερα μπροστά στην Ελλάδα, θα επαναλάβουμε αφτό που στέκει στα χείλια και τις καρδιές όλων των Ελλήνων: ΑΛΛΑΓΗ!» Αν ο πολιτικός κόσμος συμφωνήσει ότι στις εκλογές της 19ης Φλεβάρη επιβάλλεται να δοθεί αποκλειστικά και ενιαία η μάχη ενάντια στην καραμανλίδικη στρέβλωση και νόθευση, το ΚΚΕ συμφωνάει απόλυτα

Δ] 1961. Σχέδιο «Περικλής». Οταν ψήφιζαν και τα δέντρα. Όργιο νοθείας και βίας με νεκρούς δύο ΕΔΑϊτες (Βελδεμίρης,  Κερπινιώτης). Ηταν η τελευταία νίκη της Δεξιάς προδικτατορικά.

Ε] 1981. Η «Αλλαγή». Μοναδική εξαίρεση. Για πρώτη φορά ο επανακάμψας Κων. Καραμανλή δείχνει να ανέχεται την άνοδο στη διακυβέρνηση του μαζικού λαϊκού μπλοκ που εκφραζόταν από το, ριζοσπαστικό τότε, ΠΑΣΟΚ του Ανδρ. Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ – «Ουδεμία ένδειξη για επιζώντες», λέει η κρατική τηλεόραση

Ο Άρειος Πάγος πλυντήριο µαφιόζων

Σλοβακία: Ενδείξεις ότι ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο «δεν ενήργησε μόνος»

«Γαλάζιες» κωλοτούμπες στα νερά των Πρεσπών – Κάθε ακροατήριο και άλλη γλώσσα από τον Μητσοτάκη

Βομβαρδισμοί χωρίς έλεος στη Γάζα – Ο Μπάιντεν λέει ότι εργάζεται για «νέα λύση δύο κρατών»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter