Γερμανία: Πιέσεις να περάσει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο πριν τα Χριστούγεννα – Αστερίσκος από τους Πράσινους

Γερμανία: Πιέσεις να περάσει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο πριν τα Χριστούγεννα – Αστερίσκος από τους Πράσινους

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι αντιμέτωπος με τις αυξανόμενες εκκλήσεις για γρήγορη εφαρμογή τμημάτων της μεταναστευτικής συμφωνίας που συνήφθη με τους προέδρους των πολιτειών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της νομοθεσίας πριν από τα Χριστούγεννα.

Το συντομότερο δυνατό

Το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) της Γερμανίας, το οποίο είναι μέρος της τριμερούς κυβέρνησης συνασπισμού, προέτρεψε τον Σολτς και άλλους υπουργούς να δράσουν γρήγορα. Οι ηγέτες του συντηρητικού μπλοκ της αντιπολίτευσης CDU/CSU είχαν επίσης ζητήσει να ψηφιστεί ένα νομοθετικό πακέτο πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2024.

«Πιστεύω ότι θα ήταν σωστό να λάβουμε ένα πακέτο μετανάστευσης μέσω της Bundestag πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Κρίστιαν Ντουρ στη γερμανική εφημερίδα Bild σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Το πακέτο θα πρέπει να περιλαμβάνει «σκληρότερους κανονισμούς απέλασης και περικοπές παροχών, για τις οποίες ο υπουργός Εργασίας θα παρουσιάσει σίγουρα σύντομα μια τροποποίηση του νόμου», είπε ο Ντουρ. «Περιμένω επίσης από τα ομόσπονδα κρατίδια να κάνουν τα μαθήματά τους και να παρουσιάσουν ένα σχέδιο για μια κάρτα πληρωμής για τους μετανάστες μέχρι τις αρχές του έτους», συμπλήρωσε.

Στη συνάντησή τους, οι πρόεδροι των ομόσπονδων κρατιδίων και ο Σολτς συμφώνησαν να αλλάξουν το μεταναστευτικό σύστημα όσον αφορά τη χρηματοδότηση των δαπανών για τους πρόσφυγες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειωθούν τα οφέλη για τους αιτούντες άσυλο. Το υπουργικό συμβούλιο είχε ήδη συμφωνήσει για αυστηρότερους κανόνες απέλασης. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει επίσης να εξετάσει εάν είναι δυνατές οι διαδικασίες ασύλου εκτός Ευρώπης σε τρίτη χώρα.

Κώλυμα από τους Πράσινους

Η πρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων, Ρικάρντα Λανγκ, θεωρεί προβληματικές τις διαδικασίες ασύλου σε τρίτες χώρες εκτός ΕΕ. Οι Πράσινοι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στον συνασπισμό, μαζί με το FDP και τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς. Ένας τέτοιος κανονισμός θα πρέπει και πάλι να συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Δεν μπορώ να το φανταστώ σε αυτό το σημείο», είπε ο Λανγκ κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης την Τετάρτη.

Η Φιλίζ Πολάτ, εμπειρογνώμονας για τη μετανάστευση για την κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων στην Μπούντεσταγκ, συμφωνεί με τη Λανγκ. «Από την πλευρά μας, η εξέταση των διαδικασιών ασύλου σε τρίτες χώρες δεν θα ήταν απαραίτητη, καθώς δεν είναι εφικτές», είπε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter