Προ των πυλών ο πιο ισχυρός καύσωνας του καλοκαιριού – Τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή «καμίνι» η χώρα με 44άρια (Χάρτες)

Προ των πυλών ο πιο ισχυρός καύσωνας του καλοκαιριού – Τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή «καμίνι» η χώρα με 44άρια (Χάρτες)

Ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου, καθώς η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη ευνοεί τη μεταφορά πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το κύμα καύσωνα θα έχει ένταση και διάρκεια, με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 25 Ιουλίου.

Θερμοκρασίες έως 10 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή

Όπως αποτυπώνεται σε χάρτη του meteo.gr / ΕΑΑ, η θερμοκρασία στο επίπεδο των *850 hPa(περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 21/07 μέχρι και την Παρασκευή 25/07 στα Βαλκάνια θα είναι έως και 10 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Όπως σημειώνει το meteo.gr / ΕΑΑ η μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, σε συνδυασμό με την τοπογραφία.

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους φαίνεται ότι θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν και να ξεπερνούν τοπικά τους 44 ° C.

Δείτε χάρτη με την κίνηση των θερμών αέριων μαζών προς την Ελλάδα

 

Διαβάστε επίσης

Ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Υπόνοια εμπρησμού για τη φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη (Video)

Αρχηγός κυκλώματος ναρκωτικών αστυνομικός του ΑΤ  Πειραιά και «πληροφοριοδότης» επιχειρηματία από τη Μύκονο

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Βεδουίνων και Δρούζων – Τουλάχιστον 600 νεκροί από την Κυριακή

 

Ετικέτες

Documento Newsletter