Προ των πυλών η απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ νομών και πόλεων

Προ των πυλών η απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ νομών και πόλεων

Με την Αττική να παραμένει στο κόκκινο και τα κρούσματα να εξακολουθούν να είναι κοντά στα 2.000 την ημέρα, η κυβέρνηση εξετάζει νέα περιοριστικά μέτρα όπως η μετακίνηση από νομό σε νομό. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος», δήλωσε ότι η Αττική δεν βρίσκεται κοντά στο lockdown, αλλά υπό την προϋπόθεση να αποδώσουν τα νέα μέτρα, ενώ χθες Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο Star άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα πιθανό lockdown στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης: Όλο και πιο πιθανό το γενικό lockdown στην Αττική – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν να μπουν στη γκρι ζώνη

«Έχω την αίσθηση ότι θα ληφθεί μέριμνα πλέον και για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. 

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε σήμερα ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη» και πρόσθεσε:

«Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα» τόνισε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας θα μειώσει και τις μετακινήσεις

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, το θέμα των μετακινήσεων είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί και θα εντάσσεται μέσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως δεν είναι μόνο η μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά και από πόλη σε πόλη, αφού δεν είναι παντού ίδιο το ιικό φορτίο. Πρόσθεσε όμως ότι η επιτροπή δεν έχει προτείνει ένα γενικό lockdown, αφού θεωρεί πως με την ελάττωση της κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ δεν θα μπορεί να μετακινηθεί ο κόσμος ούτε σε όμορους νομούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter