Προ των πυλών η κακοκαιρία «Ωκεανίς» – «Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις», λένε οι μετεωρολόγοι (Video)

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Ωκεανίς» – «Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις», λένε οι μετεωρολόγοι (Video)

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, και κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Ωκεανίς».

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, λόγω της έλευσης αέριων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά αλλά και ημιορεινά τμήματα. 

Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπονται θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ιδιαίτερα θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την κακοκαιρία από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ παρότι δεν εχει «ξεκαθαρίσει» η τελική θέση της κυκλογέννεσης (θέση χαμηλού) ο χάρτης παρουσιάζει μια πρώτη εικόνα με τις περιοχές των χιονοπτώσεων για Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα. Την Πέμπτη θα είναι καλύτερη η εικόνα που θα υπάρχει για τη θέση της και θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη κακοκαιρία.

_x000D_
_x000D_

«Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις»

Πάντως, νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ότι τα διάφορα προγνωστικά μοντέλα έχουν μεγάλες αποκλίσεις, επιβεβαιώνοντας ωστόσο την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter