Προ των πυλών ο «Αντίνοος» – Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Προ των πυλών ο «Αντίνοος» – Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Από τις μεσημεριανές ώρες ο «Αντίνοος» θα αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στη χώρα μας με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα Τρίτη από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη, οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,η ενίσχυση των φαινομένων οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό που το πρωί της Τρίτης βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και από το απόγευμα θα πλησιάσει τη χώρα μας κινούμενο νοτιοανατολικά προς τη Θάλασσα των Κυθήρων (ακολουθεί σχετικός χάρτης).

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χαλάζι) που αναμένεται έως και το βράδυ της Τετάρτης. Όπως φαίνεται, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης από το μεσημέρι της Τρίτης έως και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές κατά περιόδους και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται καθ’όλη τη διάρκεια της Τρίτης, ενώ στην Αττική βροχές με μικρή πιθανότητα για καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Από το μεσημέρι της Τετάρτης κι έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν λίγες μόνο βροχές στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Σύσκεψη της ηγεσίας της Πυροσβεστικής 

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Βασίλειου Ματθαιόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ηγεσίας του Π.Σ. σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.) στο Χαλάνδρι μετά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ. 

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το προσωπικό και τα μέσα της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση τυχόν έντονων φαινομένων.

Για αναλυτικές πληροφορίες καθώς και για τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, εδώ: https://bit.ly/30G8BMd 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter