Προανακριτική: Αρνήθηκε να αποκαλέσει «Ρασπούτιν» τον Παπαγγελόπουλο ο Αγγελής

Προανακριτική: Αρνήθηκε να αποκαλέσει «Ρασπούτιν» τον Παπαγγελόπουλο ο Αγγελής

Αρνήθηκε ο Γ. Αγγελής να δηλώσει ενώπιον της Προανακριτικής πως ο πολυθρύλητος «Ρασπούτιν» της «σκευωρίας Novartis» είναι οι Δ. Παπαγγελόπουλος. Τόνισε μεν ότι γνωρίζει ποιος είναι, αλλά διατράνωσε πως ουδέποτε έχει αποδώσει αυτόν το χαρακτηρισμό στον πρώην αν. Υπουργό Δικαιοσύνης.

«Εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως ¨Ρασπούτιν¨» είπε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχοντας προσθέσει νωρίτερα πως πρόκειται για πρώην υπουργό που τον ξέρει αλλά φοβάται να τον ονοματίσει. Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωσή του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά το πέρας της πρώτης του κατάθεσης στην Επιτροπή. «Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Υπήρχε εποπτεύουσα πάνω από εμένα, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου. Καλέστε την να σας να το πει και εκείνη και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου. Και να έρθω εγώ να το επιβεβαιώσω. Είναι μία βρώμικη υπόθεση με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις» δήλωσε ο μάρτυρας.

Δείτε επίσης: Προανακριτική: Καίει Αβραμόπουλο ο Αγγελής – Παράνομες οι αρχειοθετήσεις για τα 7 πολιτικά πρόσωπα

«Υπάρχει ευθύνη πολιτικών»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Αγγελής επισήμανε ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. «Ναι. Μπορεί να υπάρχει. Ψάξτε…», ήταν η απάντησή του στην Επιτροπή, ενώ αργότερα υπογράμμισε πως μόνο το 10% της υπόθεσης Novartis είναι «πάνω από το νερό». «Το 90% είναι κάτω από το νερό και δεν φαίνεται. Ψάξτε κάτω από το νερό. Όσο ψάχνετε και βάζετε το χέρι κάτω από το νερό θα βρίσκετε το 90%», ήταν τα λόγια του μάρτυρα που προκάλεσαν αμηχανία στους βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο «Ρασπούτιν» είχε δώσει εντολή να ασκηθούν διώξεις εναντίον τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των κ.κ. Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Σαλμά. «Δεν ασκήθηκαν όμως διώξεις σε τρία πολιτικά πρόσωπα. Άρα;» ρώτησε ο Γ. Ραγκούσης, με τον μάρτυρα να απαντά πως η υπόθεση για τους δύο μπήκε στο αρχείο επειδή αντέδρασε ο ίδιος. «Του Γεωργιάδη όμως δεν μπήκε στο αρχείο…» τόνισε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ. Αγγελή -κατά τις πληροφορίες- να μη δίνει κάποια απάντηση.

Αγκάθι στα πλευρά της ΝΔ ο Αβραμόπουλος

Για το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη ο Γ. Αγγελής ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί έδωσαν στοιχεία λογαριασμού πολιτικού προσώπου που είχε κατονομάσει στην αναφορά του. Αν και κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρεται να ρώτησε το όνομα του πολιτικού προσώπου, στη σχετική αναφορά του ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς είναι αναφέρει τον Δ. Αβραμόπουλο. Με δεδομένο ότι προηγουμένως ο κ. Αγγελής είχε υπογραμμίσει πως η δικαστική συνδρομή μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με απόφαση Τουλουπάκη και πως ο Αμερικανός πρέσβης είχε ενημερώσει δύο υπουργούς Δικαιοσύνης για το γεγονός ότι στις ΗΠΑ δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία εναντίον πολιτικών προσώπων, ευλόγως προκύπτει το ερώτημα γιατί το FBI μπήκε στη διαδικασία να δώσει ατύπως στοιχεία για τον τραπεζικό λογαριασμό του τέως Επιτρόπου;

Η αναφορά στον Τσίπρα

Ως προς τον Αλ. Τσίπρα, ισχυρίστηκε πως το σενάριο της αντικατάστασης της Ελ. Τουλουπάκη τέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό. Κατά τον Γ. Αγγελή, στην κυβέρνηση υπήρχαν δύο «γραμμές». «Μία του ¨Ρασπούτιν¨ που έλεγε ότι με αυτή την τακτική να στηρίζουμε, δηλαδή, την Τουλουπάκη γιατί μεέσω του πολιτικού σκανδάλου θα πάρουμε επιπλέον 3%. Η δεύτερη γραμμή ήταν των Καλογήρου – Τζανακόπουλου που έλεγε ότι ¨θα καταστραφούμ娻 φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας, ζητώντας παράλληλα κατ΄ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου και την πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μ. Παπασπύρου.

«Πέρα από τις αλήθειες που αναγκάστηκε να πει, είπε και ένα προφανές ψέμα. Ότι ένας Υπουργός ή ένας Πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα όταν ο ίδιος ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός γνωρίζει ότι την κ. Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Επίσης, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν έστειλε ποτέ σχετικές αναφορές» σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως ο κ. Αγγελής παραδέχτηκε ότι παρότρυνε την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του Γ. Στουρνάρα.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter