Προανακριτική: Αίτημα Αγγελή για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Δημητρίου

Προανακριτική: Αίτημα Αγγελή για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Δημητρίου

Ψευδείς χαρακτηρίζει ο Ιωάννης Αγγελής τις καταγγελίες της Ξένης Δημητρίου εναντίον του, ζητώντας από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με την πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραθέτει τα λεγόμενα της Ξ. Δημητρίου ενώπιον της Επιτροπής, επικαλούμενος δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Συγκεκριμένα, επικεντρώνεται στις καταγγελίες της πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος αδιαφόρησε πλήρως τόσο για την υπόθεση του παραδικαστικού όσο και για αυτήν του Φλώρου.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζει το ράπισμα η Δημητρίου στην Προανακριτική της Βουλής: Παράνομο το «ριφιφί» Αγγελή στο γραφείο Τουλουπάκη

«Όλα τα παραπάνω είναι παντελώς ψευδή, λαμβάνοντας υπόψη και την ¨αγωνιώδη¨ προσπάθειά της (προκειμένου να αποφύγει τις εμφανέστατες ποινικές της ευθύνες) να αποδομήσει την προσωπικότητά μου, τόσο ως ατόμου, όσο και ως Ανωτάτου εν ενεργεία Εισαγγελικού Λειτουργού, με άριστο υπηρεσιακό φάκελο» διαπιστώνει ο κ. Αγγελής και αιτείται την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με την Ξ. Δημητρίου στην Επιτροπή για να παράσχει τις απαιτούμενες διευκρινίσει.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η Ξ. Δημητρίου είχε παραγγείλει στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, πειθαρχική έρευνα εναντίον του μετά την διαρροή των αναφορών του για «υπέρβαση των ορίων της εποπτικής του αρμοδιότητας και την ως εκ τούτου προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης εκ μέρους του». Συμπληρώνει δε ότι μεταξύ των υποθέσεων για τις οποίες ελέγχεται από το Συμβούλιο Επικρατείας είναι και η υπέρβαση των εποπτικών του αρμοδιοτήτων για την υπόθεση Φλώρου και η ανάκληση των μηνύσεων των πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στη δικογραφία του σκανδάλου Novartis.

Το αίτημα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter