Προανακριτική: Αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση Παπαγγελόπουλου – Σαμαρά κατέθεσε ο Τσοβόλας

Προανακριτική: Αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση Παπαγγελόπουλου – Σαμαρά κατέθεσε ο Τσοβόλας

Στη Βουλή βρέθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου να καταθέσει στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής αίτημα για κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης με τον μηνυτή του, Αντώνη Σαμαρά, και όχι μόνο.

Όπως είχε προϊδεάσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο ερευνώμενος κατέθεσε δια του συνηγόρου του στη Βουλή αίτημα για ταυτόχρονη εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό από την Προανακριτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε εναντίον του.

«Έχω ζητήσει από τον συνήγορο μου να καταθέσει στην Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή έγγραφο στο οποίο θα περιέχονται αιτήματα, όπως έχω δικαίωμα από το Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για να υπερασπίσω τον εαυτό μου και να αποκαλύψω την αλήθεια. Γιατί ο ρόλος μου είναι διττός: και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να αποκαλύψω τους πραγματικούς σκευωρούς και εγκληματίες» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας και διευκρίνισε πως θα ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν όσοι εισαγγελείς και δικαστές φέρονται να ισχυρίζονται ότι προέβη σε παρεμβάσεις στο έργο τους κατά την υπουργική του θητεία. «Αυτοί ψάχνουν έναν, εγώ τους δίνω 100» είπε χαρακτηριστικά στην ίδια εκπομπή.

Διαβάστε επίσης: Παπαγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην υπόθεση Novartis» – «Θέλω κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Σαμαρά»

Μάλιστα, εκτός από τον Αντώνης Σαμαρά, ζητά κατά αντιπαράσταση εξέταση και με τους εισαγγελείς Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου, των οποίων οι καταθέσεις θεωρούνται κομβικής σημασίας από την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αιτείται να λάβει όλες τις δικογραφίες που αφορούν την υπόθεση. 

Το έγγραφο με τα αιτήματα Παπαγγελόπουλου



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter