Προανακριτική: Άκαρπη η αντιθεσμική απόπειρα αποκάλυψης της ταυτότητας του «Σαράφη»

Προανακριτική: Άκαρπη η αντιθεσμική απόπειρα αποκάλυψης της ταυτότητας του «Σαράφη»

Άπραγοι έφυγαν από την ΓΑΔΑ οι βουλευτές της Προανακριτικής Επιτροπής που σκοπό είχαν όχι να λάβουν κατάθεση από τον «Μάξιμο Σαράφη» -ασχέτως αν πρόσφατα κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- αλλά να αποκαλύψουν τα πραγματικά στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Σαράφης» – Διαταγή για βίαιη προσαγωγή του

Ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν παρέστη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει ενώπιον κλιμακίου της Προανακριτικής, έχοντας ξεκαθαρίσει σε επιστολή του πως θέλει να εξεταστεί χωρίς όμως να διακινδυνεύεται η ανωνυμία του γιατί φοβάται για την ζωή του αλλά και την ασφάλεια της οικογένειάς του.

Ακολούθησε η κλιμάκωση του εκφοβισμού του προστατευόμενου μάρτυρα από τα μέλη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική, καθώς χωρίς την συγκατάθεση ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης λήφθηκε η απόφαση βίαιης προσαγωγής του. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από τη διαδικασία και κατήγγειλε τον τρόπο εξέτασης του μάρτυρα, με τον εισηγητή του κόμματος στην Επιτροπή να κάνει λόγο για «συνεχή, επαναλαμβανόμενα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα σε βάρος της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της χώρας».

Εν τέλει, το ένταλμα δεν εκτελέστηκε για λόγους που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί, με τα μέλη της Προανακριτικής που αποπειράθηκαν να αποκαλύψουν τα πραγματικά στοιχεία του «Μάξιμου Σαράφη» να αποχωρούν άπρακτοι.

Δηλώσεις Πλεύρη – Κεγκέρογλου

Εξερχόμενος από την ΓΑΔΑ, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως «σήμερα είχε οριστεί εξέταση με το ίδιο καθεστώς με τις εισαγγελικές Αρχές. Δεν προσήλθε ο προστατευόμενος μάρτυρας και ενημέρωσε ότι θα εξεταστεί μόνο όπως θέλει». Πρόσθεσε ότι δεν κατέστη δυνατή η βίαιη προσαγωγή του, με την Επιτροπή να αναβάλλει τη διαδικασία εξέτασης για άλλη ημέρα ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα. «Η Επιτροπή λειτούργησε με βάση ό,τι ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας» ισχυρίστηκε ο εισηγητής της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι το κλιμάκιο της Επιτροπής επιθυμεί να εξετάσει τον «Μάξιμο Σαράφη» όπως αυτός εξετάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκη.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου είπε: «Σήμερα δεν εμφανίστηκε ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες για να καταθέσει ως όφειλε, αλλά αποκαλύφθηκαν οι προστάτες τους. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από μία Κοινοβουλευτική Επιτροπή που ερευνά την αλήθεια με εντολή της Βουλής, αλλά από εκείνους που θέλουν να ελέγξουν τους θεσμούς και τους αρμούς της εξουσίας όπως οι ίδιοι χαρακτηριστικά δηλώνουν. Αυτό τελικά αποδεικνύεται ότι επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα με την ερευνώμενη υπόθεση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter