Προανακριτική: Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση «Σαράφη» – Λάππας: «Οι άνθρωποι δεν παίζονται»

Προανακριτική: Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση «Σαράφη» – Λάππας: «Οι άνθρωποι δεν παίζονται»

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξεταστεί ο «Μάξιμος Σαράφης» από κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει «συνεχή πραξικοπήματα» και ως προς την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Δεν παίζονται οι άνθρωποι» δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο Σπύρος Λάππας.

Δεν θα συμμετέχει ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρος Λάππας, κατά την εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 στη ΓΑΔΑ εξαιτίας της «καταστρατήγησης του νομικού πλαισίου για την προστασία των μαρτύρων».

«Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Συνεχή, επαναλαμβανόμενα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα σε βάρος της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της χώρας» είπε ο Σπύρος Λάππας και πρόσθεσε ότι όσα συμβαίνουν σε σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες τα παρακολουθεί και η ευρωπαϊκή επιτροπή που είναι αρμόδια για τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και ο ΟΗΕ. «Δεν θα πληρώσει μόνο η κυβέρνηση για τις παράνομες πράξεις, θα πληρώσει και η χώρα κάποια στιγμή» προέβλεψε και υποστήριξε πως η εσπευσμένη συνεδρίαση της Επιτροπής ισούται με ευθεία παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.

«Μας καλούν 13:15 να εμφανιστούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής που συγκλήθηκε για να συνεδριάσει στις 14:00 για το αίτημα του Δ. Παπαγγελόπουλου» κατήγγειλε. Κατά τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, η προθεσμία που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής είναι τρεις ημέρες για τον ορισμό συνεδρίασης Επιτροπής πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που η Επιτροπή συγκαλείται εντός 24 ωρών. «Συντρίβουν και κουρελιάζουν τον Κανονισμό για μια ακόμη φορά. Δεν τηρούν τίποτα. Έχουν στο μυαλό τους να τελειώσουν fast track την Επιτροπή. Άρα, αποδεικνύονται αυτά που λέγαμε από την πρώτη μέρα, ότι δεν έχουν στο μυαλό τους τη Δικαιοσύνη και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα» συμπέρανε.

Ο κ. Λάππας διασαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιήσει τον παράνομο τρόπο εξέτασης των μαρτύρων, ενώ στο ερώτημα του documentonews.gr για το αν προκύπτουν αιτίες ακυρότητας της Επιτροπής, απάντησε: «Ούτε μία, ούτε δυο. Εκατό!». Τόνισε δε ότι δεν κοινοποιούνται σε όλα τα μέλη της Επιτροπής τα έγγραφα που διαβιβάζονται στην γραμματεία αυτής. 

Διαβάστε ακόμα

Προανακριτική: Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση Πλεύρη – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter