Προανακριτική: Ένταλμα βίαιης προσαγωγής και κατά της «Κελέση»

Προανακριτική: Ένταλμα βίαιης προσαγωγής και κατά της «Κελέση»

Η «Αικατερίνη Κελέση» δεν παρέστη στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί χωρίς την κάλυψη των χαρακτηριστικών της και τη διασφάλιση του καθεστώτος ανωνυμίας της, με τα μέλη της Προανακριτικής να προχωρούν στην έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής της.

Πρόκειται για τη δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να αποκαλύψουν την πραγματική ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα. Την Τρίτη είχε προηγηθεί το ίδιο ακριβώς σκηνικό με την άρνηση του «Μάξιμου Σαράφη» να καταθέσει με τρόπο που θα έθετε σε κίνδυνο της ζωή του και την οικογένειά του, όπως ο ίδιος υποστήριζε σε επιστολή του προς την Επιτροπή.

Επίσης, σύμφωνα με διαρροή του Άρειου Πάγου, αρμόδια για ζητήματα που αφορούν τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, η οποία αποφάσισε την υπαγωγή «Σαράφη» και «Κελέση» σε καθεστώς προστασίας. Πάρα ταύτα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν ορρωδούν προ ουδενός, αποφασίζοντας να συνεχίσουν τον θεσμικό τους κατήφορο.

ΚΚΕ: «Φιάσκο η διαδικασία»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος μετείχε στο κλιμάκιο της Επιτροπής για την εξέταση της «Κελέση», αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ ζητώντας να αρθεί το καθεστώς ανωνυμίας των μαρτύρων.

«Η όλη διαδικασία εξελίσσεται σε ένα φιάσκο. Θεωρούμε ότι και η νέα έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θα είναι ατελέσφορη και ζητάμε να αρθεί το καθεστώς προστασίας και ανωνυμίας των μαρτύρων, για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπει στην ουσία. Ο καθένας παίρνει την ευθύνη για τη στάση που θα τηρήσει από εδώ και πέρα» δήλωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter