Προανακριτική: Επιμένει στον εκφοβισμό Τουλουπάκη ο Κεγκέρογλου

Προανακριτική: Επιμένει στον εκφοβισμό Τουλουπάκη ο Κεγκέρογλου

Ανυποχώρητος παρουσιάστηκε στην Προανακριτική ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος είχε ζητήσει να κληθεί στην Επιτροπή η Ελένη Τουλουπάκη ως ύποπτη και με την ιδιότητα της μάρτυρος, όπως κατέθεσαν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Κ. Φρουζής και Ν. Μανιαδάκης.

Παρά το εκκωφαντικό άδειασμα της ΝΔ η οποία αρχικά είχε υποστηρίξει το αίτημα του ΚΙΝΑΛ και εν συνεχεία ανέκρουσε πρύμναν, ο Β. Κεγκέρογλου επέμεινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής στο αίτημα κλήσης της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ως ύποπτη τέλεσης αδικημάτων. Μάλιστα, η επιμονή του Β. Κεγκέρογλου έρχεται μία ημέρα τη συνεδρίαση της Δευτέρας όταν και γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής η επιστολή της Ελ. Τουλουπάκη προς τον πρόεδρο, Γ. Μπούγα, με την οποία η εισαγγελέας χαρακτήριζε το αίτημα του ΚΙΝΑΛ κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και παρέμβαση στη δικαστική έρευνα.

«Στο χωριό μου και στην Κρήτη λένε: ¨Τον όφι θωρείς και τον συρμό γυρεύεις;¨» είπε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ και φέρεται να ισχυρίστηκε εμμέσως ότι η Ελ. Τουλουπάκη είναι μέρος της «σκευωρίας Novartis». «Η δράση όλων όσων συμμετείχαν στη σκευωρία είναι κοινή είτε είναι πολιτικός, είτε είναι εισαγγελέας. Υπάρχει σκευωρία. Η πολιτική θέση μας είναι γνωστή και το αίτημά μας για την Επιτροπή κατατεθειμένο» φέρεται να είπε ο Β. Κεγκέρογλου κατά τις διαρροές του ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα, η έτερη εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή, Ευαγγελία Λιακούλη, φέρεται να δήλωσε έκπληκτη από τον τρόπο που λειτούργησαν κάποιοι άνθρωποι στην υπόθεση Novartis. «Ειλικρινά νιώθω συγκλονισμένη από όσα άκουσα όλο αυτό τον καιρό μέσα σε αυτή την Επιτροπή. Παρακολουθούμε εμβρόντητοι όσα καταθέτουν οι Εισαγγελείς. Απορώ πώς κάποιοι πραγματικά κραυγάζουν αντί να σιωπούν. Απορώ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει και ακόμη με περισσό θράσος» φέρεται να είπε.

Ο Β. Κεγκέρογλου φέρεται να διάβασε ενώπιον της Επιτροπής και την παρακάτω δήλωση εν είδει αντίδρασης των μελών του ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική μετά την επιστολή Τουλουπάκη:

Καλωσορίζουμε την αντίδραση της αξιότιμης κ. Εισαγγελέως Διαφθοράς στο νόμιμο αίτημά μας για ανωμοτί εξέτασή της ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Εκτιμούμε την αμεσότητα της απάντησής της, την ώρα που η ίδια αρνείται πεισματικά να αποστείλει στη Βουλή τα έγγραφα και τα στοιχεία που της έχουμε επανειλημμένως ζητήσει. Αλήθεια, τι φοβάται και ποιους προσπαθεί να καλύψει -και πέραν του εαυτού της;

Όπως είναι γνωστό, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (άρθρα 7 παρ. 1 και 5 παρ. 3 ν. 3126/2003) εξοπλίζει την Επιτροπή με αρμοδιότητες εισαγγελικού οργάνου, που υποχρεούται να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες όχι μόνο ενός υπουργού αλλά και των συμμετόχων του -μη πολιτικών προσώπων. Η διαδικασία δηλαδή δεν είναι πολιτική, αλλά νομική, με πολύ συγκεκριμένες έννομες συνέπειες για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο, ανεξαρτήτως υπουργικής ιδιότητας.

Η κ. Τουλουπάκη βαρύνεται, επομένως, με καθ’ έξη άγνοια νόμου, που δεν μπορεί να της συγχωρεθεί. Ή όντως δεν γνωρίζει ή εξυπηρετεί συγκεκριμένες επιδιώξεις. Η δε αναφορά της σε πειθαρχική μας δίωξη ως βουλευτών (!). αποτελεί για εμάς την πιο ισχυρή απόδειξη πως κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.

Όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην ευόδωση του έργου της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής. Ακόμη κι αν μείνουμε μόνοι, θα επιμείνουμε στην εις βάθος διερεύνηση ενός διαφαινόμενου υπόγειου παραδικαστικού κυκλώματος, με αδιαφανείς απολήξεις και πειθήνια όργανα σε καίριες θέσεις.

Όσο κι αν φωνάζουν, δεν θα μας σταματήσουν. Η αλήθεια θα λάμψει και θα τυφλώσει όσους έχουν μάθει να ζουν στο σκοτάδι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter