Προανακριτική Επιτροπή Novartis: Έτοιμο το πόρισμα – Κλείνει η (αν)αρμοδιότητα

Προανακριτική Επιτροπή Novartis: Έτοιμο το πόρισμα – Κλείνει η (αν)αρμοδιότητα

Στις 18:00 αναμένεται να ξεκινήσει η προτελευταία συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το Novartis – Gate, καθώς την ερχόμενη Τρίτη η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της.

Στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης υπάρχει μόνο το ζήτημα της αρμοδιότητας της Επιτροπής, με το θέμα να κλείνει και τυπικά. Τα μέλη της πλειοψηφίας -όλοι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έχουν αποχωρήσει- αναμένεται να επικυρώσουν την αναρμοδιότητα της Προανακριτικής Επιτροπής ως προς τη διερεύνηση της ουσίας του σκανδάλου, παραπέμποντας την υπόθεση στην τακτική Δικαιοσύνη. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κρίνουν πως το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων, αλλά τελείται επ’ ευκαιρία αυτών, ενώ η νομιμοποίηση «μαύρου» χρήματος έτσι κι αλλιώς δεν θεωρείται υπουργικό αδίκημα. Με το σκεπτικό αυτό, η πλειοψηφία αναμένεται να ολοκληρώσει τη συζήτηση περί μη αρμοδιότητάς της Επιτροπής, προσδοκώντας στην αλλαγή του «νομολογιακού χάρτη», καθώς η πλειοψηφία των μέχρι στιγμής νομολογιών έχει εντάξει το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας στα υπουργικά καθήκοντα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, το πόρισμα της πλειοψηφίας είναι ήδη έτοιμο. Κύριος εμπνευστής είναι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, με τους Σπύρο Λάππα και Κώστα Δουζίνα να έχουν καταθέσει προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο τελικό κείμενο. Το τελικό πόρισμα της πλειοψηφίας θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα πέσει η αυλαία της Προανακριτικής Επιτροπής.

 Όπως διαβεβαίωσαν κοινοβουλευτικές πηγές από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα μέλη της ΝΔ δεν θα δώσουν το «παρών» και σε αυτή τη συνεδρίαση, κάτι που αναμένεται να κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν αποχωρήσει. Αντιθέτως, όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης που αντιδρώντας στην πρακτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποχώρησαν, θα παρευρεθούν στην επόμενη και τελευταία συνεδρίαση προκειμένου να καταθέσουν τα πορίσματά τους, τα οποία και θα συμπεριληφθούν στο τελικό – ενιαίο πόρισμα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια πριν επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter