Προανακριτική: Η «Κελέση» επιμένει και τονίζει πως όσα έχει καταθέσει προκύπτουν από έγγραφα της Novartis

Προανακριτική: Η «Κελέση» επιμένει και τονίζει πως όσα έχει καταθέσει προκύπτουν από έγγραφα της Novartis

Μετά τον «Μάξιμο Σαράφη» και η «Αικατερίνη Κελέση» επέμεινε και επιβεβαίωσε κατά την δίωρη εξέτασή της ενώπιον της αντιπροσωπίας της Προανακριτικής Επιτροπής στη ΓΑΔΑ τις καταθέσεις της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

«Όσα κατέθεσα είναι όλα αληθινά. Τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια. Δεν έχω παροτρυνθεί, ούτε πιέστηκα, ούτε εκβιάστηκα από κανέναν. Ήταν δική μου συνειδητή απόφαση» φέρεται να δήλωσε -σύμφωνα με πήγες προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση- από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 8ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η προστατευόμενη μάρτυρας προσθέτοντας πως τα γεγονότα που έχει περιγράψει αποτελούσαν εγκεκριμένες πρακτικές της Novartis. 

Επίσης, φέρεται να επισήμανε ότι δεν εμφανίστηκε, δεν εξετάστηκε και δεν κατέθεσε σε καμία αλλοδαπή αρχή εκτός από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς και τώρα ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η δήλωσή της αυτή αίρει αυτομάτως οποιαδήποτε υπόνοια ότι η «Κελέση» μπορεί να έχει υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από το FBI στις ΗΠΑ. 

Τόνισε δε πως όσα έχει καταθέσει προκύπτουν από συγκεκριμένα έγγραφα σε συνδυασμό με την προσωπική της αντίληψη και γνώση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και κατέθεσε στην Ελένη Τουλουπάκη προέρχονται από αρχεία υπολογιστών της Νovartis.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για Παπαγγελόπουλο»

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Νέας Δημοκρατίας, στις ερωτήσεις του εισηγητή της πλειοψηφίας η μάρτυρας φέρεται να απάντησε ότι «η κλήτευση μου έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό που ερευνάτε. Για την υπόθεση Novartis ισχύουν όσα έχω πει και θα καταθέσω για αυτή όταν κληθώ στο δικαστήριο». 

Εν συνεχεία σε σχετικό ερώτημα του Βασίλη Κεγκέρογλου, η προστατευόμενη μάρτυρας φέρεται να απάντησε πως δεν γνωρίζει, δεν έχει σχέση με πολιτικά πρόσωπα και ούτε θέλει να αποκτήσει. 

Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ φέρεται να της επισήμανε -σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ- ότι υπάρχει έγγραφο της Ελ. Τουλουπάκη που αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, με την «Κελέση» να απαντά: «Δεν με αφορά». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter