Προανακριτική: Και πάλι με άδεια χέρια φεύγουν από τη ΓΑΔΑ οι βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Προανακριτική: Και πάλι με άδεια χέρια φεύγουν από τη ΓΑΔΑ οι βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Ατελέσφορη αποδείχτηκε και η απόπειρα αποκάλυψης των πραγματικών στοιχείων της «Αικατερίνης Κελέση» από το κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής, μετά και την εξίσου αποτυχημένη προσπάθεια άρσης της ανωνυμίας του «Μάξιμου Σαράφη» την Τρίτη.

Οι βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης αποχώρησαν με άδεια χέρια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από την ΓΑΔΑ, αφού η προστατευόμενη μάρτυρας δεν δέχτηκε να εξεταστεί με τρόπο που θα οδηγούσε στην αποκάλυψη της ταυτότητάς της.

Διαβάστε επίσης: «Πληρωμένη απάντηση», μετά τον «Μάξιμο Σαράφη», και από την «Αικατερίνη Κελέση» στην Προανακριτική Επιτροπή

Μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ, γνωστοποιήθηκε ότι και για την «Αικατερίνη Κελέση» εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής της, το οποίο κατέστη ανεκτέλεστο όπως ακριβώς συνέβη και με τον «Μάξιμο Σαράφη»

Παράλληλα, υπό το βάρος της πολιτικής πίεσης που ασκείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, νίπτοντας τα χείρας της για τη φύλαξη και την παρακολούθηση των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων είναι αρμόδιο μόνο για τη διασφάλιση της ανωνυμίας των «Κελέση» και «Σαράφη».

Δηλώσεις Μπούγα – Κεγκέρογλου

Στον ίδιο άχαρο ρόλο βρέθηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, και ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, εξαπολύοντας απειλές και προειδοποιήσεις προκειμένου να αποφύγουν να δώσουν εξηγήσεις για τις ευθύνες που τους βαραίνουν για αυτό το (αντι)θεσμικό αλαλούμ.

«Όσοι επιχειρούν να υπονομεύσουν ή να παρεμποδίσουν το έργο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την αναζήτηση της αλήθειας. Θα αποτύχουν. Η μη εμφάνιση των μαρτύρων όχι απλώς δεν αποδυναμώνει, αντίθετα ενισχύει τις ενδείξεις για τα εγκλήματα που διερευνούμε» είπε ο Γιάννης Μπούγας, ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η συστηματική και συντονισμένη στάση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων δεν είναι ούτε άσχετη, ούτε ασύνδετη με τις πρωτοβουλίες και τη στάση των «συντονιστών» τους. Πρόκειται για τους τελευταίους σπασμούς ενός παραθεσμικού συστήματος που εκκολάφτηκε στους αρμούς της δικαστικής εξουσίας και που σκοπό είχε τη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Ό,τι όμως και αν κάνουν, οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτού του συστήματος σύντομα θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter