Προανακριτική: Καλούν για κατάθεση Παππά αλλά όχι Σαμαρά – Παπασταύρου

Προανακριτική: Καλούν για κατάθεση Παππά αλλά όχι Σαμαρά – Παπασταύρου

Την κλήση του Νίκου Παππά αποφάσισε η Προανακριτική Επιτροπή, με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να απορρίπτουν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση και των Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, Γιάννη Φιλιππάκη και Γιάννας Παπαδάκου. 

Παρά το γεγονός ότι ο Σάμπι Μιωνής ξεκαθάρισε ενώπιον της Προανακριτικής ότι ουδεμία ευθύνη και εμπλοκή του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής προκύπτει για όλα όσα κατήγγειλε την Τετάρτη, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν την κλήτευσή του. Παράλληλα, τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα απέρριψαν το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξέταση των λοιπών προσώπων που κατονόμασε ο μάρτυρας και συγκεκριμένα των Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, Γιάννη Φιλιππάκη και Γιάννας Παπαδάκου. 

Διαβάστε επίσηςΠροανακριτική: Παρέμβαση Σαμαρά για συμβιβασμό με Φιλιππάκη παραδέχτηκε ο Μιωνής

Ειδικότερα, ως προς τον πρώην πρωθυπουργό, ο μάρτυρας παραδέχτηκε πως το 2013 παρενέβη και μεσολάβησε για την υπόθεση, ενώ αποκάλυψε και συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να λήξει εκτός δικαστικής αιθούσης η αντιδικία. 

Διαβάστε επίσης: Άνθρακες ο θησαυρός: Ομολογία Μιωνή ότι ο δήθεν χρηματισμός ήταν εξωδικαστικός συμβιβασμός

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ Γ. Ραγκούση και Σ. Μιωνή, όπως τον παραθέτουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Ραγκούσης: Πριν από αυτή, θέλω να σας υποβάλω και εγώ ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Ο κ. Σαμαράς μεσολάβησε προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ εσάς και του κ. Φιλιππάκη;

Μιωνής: Σας θυμίζω ότι το 2013, όχι τότε, τον Νοέμβριο του 2013 έγινε συμβιβασμός. Και είχε γίνει διότι ο Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Σταύρο να με πείσει να το κάνω.

Ραγκούση: Ναι, εσείς λέτε τώρα –και καλά κάνετε- αναλυτικά όλη την αλυσίδα. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι απ’ αυτό που μας λέτε ότι ο Φιλιππάκης ζήτησε από τον Σαμαρά μεσολάβηση, ο κ. Σαμαράς, ο πρώην Πρωθυπουργός, αποδέχθηκε να μεσολαβήσει, μεσολάβησε στον κ. Παπασταύρου, ο κ. Παπασταύρου έπεισε εσάς και το αποτέλεσμα αυτού του κύκλου που ξεκίνησε, όπως λέτε με πρωτοβουλία του κ. Φιλιππάκη, ήταν να οδηγηθείτε στον πρώτο συμβιβασμό με τον κ. Φιλιππάκη…

Μιωνής: (Μάρτυς): Σωστά, σωστά.

Ραγκούσης: Να το θέσω διαφορετικά. Ο κ. Παπασταύρου σας ενημέρωσε ότι η πρωτοβουλία είναι του κ. Σαμαρά;

Μιωνής: Ναι. Και μου ζήτησε…

Ραγκούσης: Άρα, δεν σας το απέκρυψε. Άρα, γνωρίζατε…

Κατά τις ίδιες πηγές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε ρωτώντας τον μάρτυρα:

Ραγκούσης: Είναι κρίσιμο αυτό για τον κ. Παπασταύρου. Δεν σας απέκρυψε ο κ. Παπασταύρου ότι σας κάνει αυτήν την πρόταση συμβιβασμού εσάς προσωπικά, μετά από πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά. Δεν σας το απέκρυψε. Σας το είπε.

Μιωνής: Καθόλου δεν μου το απέκρυψε. Και ο Σταύρος ήταν αυτός ο οποίος διαπραγματεύτηκε τον συμβιβασμό, γιατί μου είχε δώσει προσωπική εγγύηση ότι θα διαπραγματευτεί τον καλύτερο συμβιβασμό που γίνεται …

Έκθετος ο Πέτσας

Όσα κατέθεσε ο επιχειρηματίας στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Αντώνη Σαμαρά εξέθεσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έσπευσε χθες να μιλήσει «περί ύπαρξης παραδικαστικού – παρακρατικού κυκλώματος». Εάν ο Στέλιος Πέτσας επιμείνει σε όσα είπε, παραμερίζοντας την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης για την πραγματοποίηση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2016, τότε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ βάζει αυτομάτως στο κάδρο του «παραδικαστικού – παρακρατικού κυκλώματος» και τον Αντώνη Σαμαρά. 

Διαβάστε επίσηςΑπάντηση Παπαγγελόπουλου για τον «δήθεν εκβιασμό σε βάρος Μιωνή»

Ο Στ. Πέτσας βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος γιατί η κριτική που θα δεχτεί είναι αναπόφευκτη είτε ανακαλέσει, είτε διατηρήσει σιγή ιχθύος. Μπορεί, βέβαια, για το Μέγαρο Μαξίμου η κατάσταση που διαμορφώθηκε να ερμηνευτεί ως ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει άπαξ δια παντός το τεταμένο εσωκομματικό τοπίο.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Mετά από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης η συνάντηση με Μιωνή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter