Προανακριτική κατά Παππά στήνει η ΝΔ μετά την κατακραυγή για την αστυνομική βία και την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας

Προανακριτική κατά Παππά στήνει η ΝΔ μετά την κατακραυγή για την αστυνομική βία και την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας

Πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής κατάθεσε η Κ.Ο. της ΝΔ κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα σε μια ύστατη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, την αποτυχία διαχείρισης της πανδημικής κρίσης και τον εκτροχιασμό της οικονομίας.

Την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για απόπειρα διχασμού της κοινωνίας με φόντο τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις αντιδράσεις πολιτών ενάντια στο όργιο καταστολής των σωμάτων ασφαλείας, η Κ.Ο. της ΝΔ καταθέτει πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού τομεάρχη Μεταφορών με αφορμή τις αντικρουόμενες καταθέσεις Καλογρίτσα.

Η διερεύνηση του Νίκου Παππά θα αφορά:

α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και
β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Καλογρίτσα ήταν για τη ΝΔ η απόδειξη της προσπάθειας χειραγώγησης των ΜΜΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασχέτως κι αν δεν κατόρθωσε ποτέ να γίνει καναλάρχης. Άλλωστε, δεν ήταν λίγα τα στελέχη της ΝΔ που στο ίδιο σχέδιο ενέπλεκαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύσσωμος ο «γαλάζιος» μηχανισμός είχε μετατρέψει σε μόνιμη επωδό τα «σκανδαλώδη βοσκοτόπια», εξαπολύοντας κατηγορίες για ευνοϊκή χορήγηση δανείων στις εταιρίες Καλογρίτσα.

Πλέον, τα πράγματα άλλαξαν. Ο άλλοτε αφερέγγυος εργολάβος όχι μόνο αποτελεί αξιόπιστη αφετηρία για την εκκίνηση κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά -σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρεται να διεκδικεί το έργο της Αττικό Μετρό για την επέκταση του αμαξοστασίου του Ελληνικού, το οποίο προϋπολογίστηκε στα 18,2 εκατ. ευρώ. «Στο διαγωνισμό, που είχε αναβληθεί τρεις φορές, κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές. Τη μεγαλύτερη έκπτωση, 43,01% προσέφερε η «Ομάδα Κατασκευών». Πώς δεν το πήρε το έργο με έκπτωση 100%!» σημειώνεται στο press-gr.com, συνδέοντας την εν λόγω εταιρία με τον Χρήστο Καλογρίτσα. Επιπλέον, ως δια μαγείας, οι έρευνες για την «σκανδαλώδη δανειοδότησή» του κ. Καλογρίτσα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει στις καλένδες. Γιατί άραγε;

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/03/09/60475582825e632d8b4e7f82.pdf

Παραδοχή κατασυκοφάντησης Φλαμπουράρη – Χαρίτση

Ο γ.γ. της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι η μελέτη της δικογραφίας οδήγησε τη συμπολίτευση στο συμπέρασμα πως «προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης» κατά του Ν. Παππά. Γι΄ αυτό και 30 βουλευτές (όσοι απαιτούνται από τον Κανονισμό της Βουλής) υπέγραψαν την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής με τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πως για την υπόθεση «Follie-Follie», η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην κινήσει παρόμοιες διαδικασίες, γεγονός που αποδεικνύει την πολιτική συκοφαντία κατά των κ.κ. Φλαμπουράρη και Χαρίτση. Άξιο υπενθύμισης ότι σε ανακοίνωσή της η ΝΔ χαρακτήριζε τους δύο πρώην υπουργούς συνεργάτες του Κουτσολιούτσου, οι οποίοι προσπαθούσαν να ευνοήσουν τον προφυλακισμένο επιχειρηματία. «Ως προς τις ευθύνες του πρώην Βουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του Βουλευτή, κ. Αραχωβίτη» σημειώνει ο κ. Μπούγας και καταλήγει λέγοντας:

«Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου».

Η ανακοίνωση

Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από τριάντα Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Για την προεδρία της επιτροπής προτείνεται ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Κελέτσης.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση «Follie-Follie», κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην Υπουργών, κυρίων Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην άσκηση δίωξης κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, ως προς τις ευθύνες του πρώην Βουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του Βουλευτή, κ. Αραχωβίτη.

Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter