Προανακριτική: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ κάλεσαν τον Φρουζή ως μάρτυρα αλλά καλούν την Τουλουπάκη ως ύποπτη

Προανακριτική: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ κάλεσαν τον Φρουζή ως μάρτυρα αλλά καλούν την Τουλουπάκη ως ύποπτη

Ως ύποπτη ζητούν να κληθεί εσπευσμένα στην Προανακριτική Επιτροπή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς παρότι δύο αιτήσεις εξαίρεσής της από την υπόθεση Novartis έχουν απορριφθεί από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Με γραπτό του αίτημα, το ΚΙΝΑΛ ζητά να κληθεί στην Επιτροπή η Ελένη Τουλουπάκη όχι με την ιδιότητα της μάρτυρος αλλά της υπόπτου «επειδή από τις έως σήμερα εργασίες της Επιτροπής έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από την κα Ελένη Τουλουπάκη». 

Το αίτημα του Βασίλη Κεγκέρογλου υποστήριξε σθεναρά και η ΝΔ δια του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να ακυρωθεί η προηγούμενη πράξη κλήτευσης και να εκδοθεί νέα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ίδια κόμματα προτίμησαν να καλέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα πρωταγωνιστές του σκανδάλου, όπως οι Φρουζής, Μανιαδάκης και Βουλκίδης ενώ για την εισαγγελέα που διαχειρίζεται την υπόθεση δρομολογούν την κλήση της με την ιδιότητα της υπόπτου.

Στο αίτημα των δύο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων αντέδρασε έντονα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ο οποίος φέρεται να είπε σε έντονο ύφος: «Ό,τι θέλουμε λέμε; Η επιτροπή που κάλεσε εδώ τον Φρουζή ως μάρτυρα σκέφτεται αν θα καλέσει την εισαγγελέα ως κατηγορούμενη;». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter