Προανακριτική Novartis: Αρνήθηκε τα περί ύπαρξης σκευωρίας ο Φρουζής - Ζητάει να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Στη διάρκεια της τρίτης ημέρας εξέτασης του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα οι απαντήσεις του οποίου έρχονται σε αναντιστοιχία με προηγούμενες καταθέσεις του, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει και σκευωρία κάτι που υποστηρίζει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα ο Φρουζής αποκάλυψε μετά από ερώτηση του βουλευτή ότι θα κάνει αίτηση για να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του μετά τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που ψηφίστηκαν στη Βουλή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι διάλογοι στην Προανακριτική

Ραγκούσης: Οι συναντήσεις σας με τον κ. Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβουν την κυβέρνηση είχαν αντικείμενο παραβάσεις του νόμου;

Φρουζής: Οχι, ήταν συναντήσεις γνωριμίας προκειμένου να του θέσουμε θέματα του κλάδου μας.

Ραγκούσης: Υπήρξε αίτημα για παράβαση του νόμου;

Φρουζής: Όχι δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα. Έγινε στα πλαίσια γνωριμίας και απόκτηση επαφής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον Φρουζή για το 1 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει στο σπίτι του την εποχή που διεξήχθη εισαγγελική έρευνα εναντίων του

Ραγκούσης: Οταν έγινε η εισαγγελική έρευνα Ράικου σπίτι σας γιατί δεν βρήκε το 1 εκατ. που τελικά παραδώσατε σε φίλο σας για φύλαξη;

Φρουζής: Γιατί τα χρήματα τα είχα τοποθετήσει σε τραπεζική θυρίδα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσε ερωτήσεις στον μάρτυρα σχετικά με τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων

Ραγκούσης: Μπορείτε να μας πείτε αν για να μπει και να τιμολογηθεί κάποιο φάρμακο χρειάζεται απόφαση υπουργού;

Φρουζής: Δεν γνωρίζω τον νόμο για αυτή τη λειτουργία

Ραγκούσης: Δεν γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να τιμολογηθεί ένα φάρμακο;

Φρουζής: Οχι δεν γνωρίζω

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει της ερωτήσεις στον Κωνσταντίνο Φρουζή σχετικά με την θέση της κυβέρνησης ότι η υπόθεση είναι σκευωρία.

Ραγκούσης: Εδώ δεν είστε για να μας πείτε για την πορεία της Novartis. Κατέθεσαν εναντίων σας τρεις μάρτυρες οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν προστατευόμενοι μάρτυρες. Για να μπουν στο καθεστώς αυτό και να ασκηθούν διώξεις δεν αποφάσισε μόνο η κυρία Τουλουπάκη αλλά και τρεις ακόμα εισαγγελείς του Αρείου Πάγου αποδέχτηκαν με την απόφασή τους ότι έπρεπε να ασκηθούν διώξεις. θεωρείτε ότι όλοι διέπραξαν σκευωρία ή πλεκτάνη εναντίων σας.

Φρουζής: Το μόνο που ήθελα να πω ήταν ότι έπρεπε να έχουν μπει περισσότερα φίλτρα σε όσα κατατέθηκαν

Ραγκούσης: Αρα δεν θέτετε θέμα σκευωρίας ή πλεκτάνης

Φρουζής: ....

Ραγκούσης: Μετά τις προχθεσινές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα κάνετε αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός σας στην Ελβετία?

Φρουζής: Σήμερα το πρωί μίλησα με τον δικηγόρο μου και τον ενημέρωσα. Και βεβαίως κ. Ραγκούση θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου.

Διαβάστε ακόμα

Φρουζής στην Προανακριτική - Ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis αλλά δεν θυμάμαι πότε

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.