Προανακριτική Novartis – Δεστεμπασίδης: Με στοχοποίησαν και πολιτικοί για να μην μιλήσω

Προανακριτική Novartis – Δεστεμπασίδης: Με στοχοποίησαν και πολιτικοί για να μην μιλήσω

«Καλά κάνει η Δικαιοσύνη και το ερευνά» είπε για το σκάνδαλο Novartis στην Προανακριτική Επιτροπή το πρώην στέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης , καταγγέλλοντας πως έχει στοχοποιηθεί από τον Ν. Μανιαδάκη αλλά και από πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονταν στη δικογραφία του Novartis – Gate για να μην καταθέσει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει.

«Έχω άποψη για το αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Σε ό,τι με αφορά, καλά κάνει η Δικαιοσύνη και το ερευνά» κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis, Φ. Δεστεμπασίδης, καταγγέλλοντας παράλληλα πως τον έχουν στοχοποιήσει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, Ν. Μανιαδάκης, αλλά και πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία του Novartis – Gate προκειμένου να τον εκφοβίσουν. Ειδικότερα, κατονόμασε τους Αν. Λοβέρδο, Δ. Αβραμόπουλο, Αδ. Γεωργιάδη, Αντ. Σαμαρά και τον Κ. Φρουζή, ενώ ενέπλεξε και ΜΜΕ. «Το κάνουν για να μην καταθέσω όσα πιθανόν γνωρίζω στην ποινική δικαιοσύνη» συμπέρανε ο μάρτυρας.

Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τα περί στοχοποίησής του, απάντησε: «Τι είναι εκφοβισμός; Θέλετε να παίξουμε το βίντεο στο youtube όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι ο Δεστεμπασίδης είναι προστατευόμενος μάρτυρας;».

Ένα ενδεικτικό tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ:

 

Να σημειωθεί ότι χθες, Τρίτη, και η Μ. Μαραγγελή, πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή, κατήγγειλε πως ο Mr Novartis της είχε στείλει απειλητικό sms για να κρατήσει το στόμα της κλειστό!

Απαντά μόνο σε συγκεκριμένες ερωτήσεις 

«Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας Προανακριτικής Επιτροπής που αφορά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του Δ. Παπαγγελόπουλου», είναι η απάντηση που επαναλαμβάνει συνεχώς ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis Hellas σε ερωτήσεις που δεν συνάδουν με το αντικείμενο έρευνας της Επιτροπής.

Παραδείγματος χάρη, αυτήν την απάντηση έδωσε ο μάρτυρας στην ερώτηση του εισηγητή της ΝΔ, Θ. Πλεύρη, για το αν γνωρίζει κάτι σχετικά με το χρηματισμό πολιτικών προσώπων. «Ποιον έχετε συναντήσει από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται από το FBI;», ήταν το επόμενο ερώτημα του Θ. Πλεύρη, με τον Φ. Δεστεμπασίδη να δίνει και πάλι την ίδια απάντηση.

Υποστήριξε δε ότι δεν ονομάζεται ούτε Κελέση, ούτε Σαράφης, όπως είναι καταχωρημένα στη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis τα ονόματα των προστατευομένων μαρτύρων. «Το όνομά μου είναι Δεστεμπασίδης» τόνισε και διευκρίνισε πως δεν έχει ταξιδέψει ούτε στις ΗΠΑ ούτε και στη Βιέννη μετά το 2014.

«Ο Μανιαδάκης έχει την ίδια υπερασπιστική γραμμή με αυτούς που κατηγορούσε»

Στην ερώτηση του Β. Κεγκέρογλου εάν γνωρίζει τον διωκόμενο Ν. Μανιαδάκη, σημειώνοντας πως ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας είχε πει ότι συναντήθηκαν σε προθάλαμο δικαστηρίου, ο Φ. Δεστεμπασίδης απάντησε πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων. «Σήμερα, είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε. Ουδέποτε τον συνάντησα ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε σtην Εισαγγελία Διαφθοράς» συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία, ο Β. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην έκθεση του FBI στην οποία εντοπίζεται το όνομά του μάρτυρα και σύμφωνα με αυτήν ο Φ. Δεστεμπασίδης μαζί με τον Φρουζή συμμετείχαν στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Novartis. «Από εμένα ζητείτο να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Ούτε για ποια ΜΜΕ, ούτε για ποια πρόσωπα. Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα, ούτε για το ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε», ήταν η απάντηση του μάρτυρα, ο οποίος αρνήθηκε δις ότι τον έχει καλέσει να καταθέσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. «Όχι, καμία φορά. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;» διερωτήθηκε με νόημα ο Φ. Δεστεμπασίδης.

Διέψευσε τον Φρουζή

Ο μάρτυρας φέρεται να διέψευσε τον Κ. Φρουζή σχετικά με το ποιος υπέγραφε τους προϋπολογισμούς της Novartis. Συγκεκριμένα, κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική ο Κ. Φρουζής ισχυρίστηκε ότι δεν υπέγραφε ο ίδιος τους προϋπολογισμούς, με τον Φ. Δεστεμπασίδης να τον διαψεύδει, υποστηρίζοντας ενώπιον της Επιτροπής ότι ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Novartis και πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής υπέγραφε τους προϋπολογισμούς της εταιρίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter