Προανακριτική Novartis: Η βολική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Επιτρόπου και ο δικηγόρος του Στουρνάρα

Προανακριτική Novartis: Η βολική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Επιτρόπου και ο δικηγόρος του Στουρνάρα

Συσχετίζοντας διαδικασίες και περιπτώσεις που δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαίρεσαν με αυταρχικές μεθοδεύσεις τους Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο.

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Εξεταστική που αφορούσε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αποτέλεσε το όχημα για την εξαίρεση των δύο βουλευτών, με μία σημαντική λεπτομέρεια: μέλος του Συμβουλίου ήταν και ο συνήγορος του Γ. Στουρνάρα, Χρίστος Μυλωνόπουλος.

Με έναν ατελή συμψηφισμό ΝΔ – ΚΙΝΑΛ απέπεμψαν από την Προανακριτική Επιτροπή τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την εξαίρεση δύο βουλευτών από την Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου το 2010 ήταν το μόνο μη πολιτικό επιχείρημα που επικαλέστηκαν τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα. Κι αυτό, όμως, αποδείχτηκε αβάσιμο.

Τότε, το Επιστημονικό Συμβούλιο απεφάνθη επί του αιτήματος της ΝΔ για την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα των Αργύρη Λαφαζάνη και Δημήτρη Παπουτσή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει ως μάρτυρες σε προηγούμενη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης και για αυτό επέλεξαν οι ίδιοι να αυτοεξαιρεθούν.

Παρότι η γνωμάτευση αφορούσε Εξεταστική και όχι Προανακριτική Επιτροπή, το γεγονός ότι οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ήδη καταθέσει ως μάρτυρες και για αυτό πήραν την απόφαση να αυτοεξαιρεθούν, οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει κανένα σημείο σύνδεσης με την περίπτωση των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη, οι οποίοι δια του πολιτικού συσχετισμού εξαιρέθηκαν με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις.

Βέβαια, υπάρχει κι ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος πρέπει να συνυπολογιστεί. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου που γνωμάτευσε το 2010 επί του αιτήματος της ΝΔ ήταν και ο δικηγόρος του Γ. Στουρνάρα για την υπόθεση Novartis, Χρ. Μυλωνόπουλος.

«Θα μου επιτρέψετε εδώ μόνο να συμπληρώσω ότι τα μέλη τα οποία γνωματεύουν στο Επιστημονικό Συμβούλιο δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι ο καθηγητής, κ. Μαυριάς. Μέλη είναι ο κ. Μυλωνόπουλος και ο κ. Σπηλιόπουλος» φέρεται να σημείωσε στην τελευταία συνεδρίαση μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής το οποίο -προφανώς- δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter