Προανακριτική: Ο Μανιαδάκης ζήτησε να καταθέσει με δικηγόρο και η ΝΔ συμφώνησε!

Προανακριτική: Ο Μανιαδάκης ζήτησε να καταθέσει με δικηγόρο και η ΝΔ συμφώνησε!

Περίεργη ταύτιση απόψεων μεταξύ ΝΔ – Μανιαδάκη παρατηρείται με το «καλημέρα» της κατάθεσης του διωκόμενου για το σκάνδαλο Novartis στην Προανακριτική Επιτροπή.

Κατά την τοποθέτηση του Θ. Πλεύρη επί του αιτήματος του Ν. Μανιαδάκη να καταθέσει «αγκαζέ» με τον συνήγορο του, ο εισηγητής της ΝΔ υποστήριξε την άποψη πως ο μάρτυρας είναι ύποπτος για ψευδή κατάθεση και άρα πρέπει να καταθέσει με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Πλεύρης έχει δημοσίως παραδεχτεί ότι συναντούσε τον Ν. Μανιαδάκη και θεσμικά αλλά και ατύπως στο Hilton, αφού, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, γνωρίζονται πολλά χρόνια…

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπ. Λαππας εξέφρασε την έκπληξη του στην τοποθέτηση του Θ. Πλευρη. «Εκπλήσσομαι. Η επιτροπή δεν καλεί υπόπτους αλλά μάρτυρες. Απαράδεκτο το αίτημα. Ο συγκεκριμένος καλείται ως μάρτυρας. Και καταγγέλλω τη μεθόδευση αυτή. Επαναλαμβάνω η επιτροπή δεν τον καλεί ως ύποπτο, αλλά ως μάρτυρα, όπως θα κληθούν και οι υπόλοιποι» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Θ. Πλεύρη να τον ρωτά: «Και η Τουλουπάκη;». «Φυσικά», απάντησε ο Σπ. Λαππας.

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. «Εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ύποπτος Μανιαδάκης, αλλά μάρτυρας Μανιαδάκης», είπε ο Β. Κεγκερογλου, με τον Ν. Καραθανασοπουλο να τονίζει: «Για όλους ίδια αντιμετώπιση, όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να κληθεί όπως κλήθηκε και ο Φρουζής». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ελληνική Λύση.

Στην αίθουσα βρέθηκε ο συνήγορος του Ν. Μανιαδάκη, κ. Μαντάς, προκειμένου να αναπτύξει το σχετικό αίτημα.

Μετά από την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης ο Μανιαδάκης και ο συνήγορος του αποφάσισαν να αποσύρουν το αίτημα για να διευκολύνουν τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Στην Προανακριτική o Νίκος Μανιαδάκης, o πρώην προστατευόμενος μάρτυρας που… πέρασε απέναντι

Διαβάστε επίσης: ΝΔ – ΚΙΝΑΛ εγκλωβισμένοι στον ιστό του σκανδάλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter