Προανακριτική – Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου είναι το μακρύ χέρι του Σαμαρά!

Προανακριτική – Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου είναι το μακρύ χέρι του Σαμαρά!

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταθέτει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο Δ. Παπαγγελόπουλος, φέρνοντας στην επιφάνεια τους στενούς δεσμούς -όπως ο ίδιος τους περιέγραψε- ανάμεσα στην Ελένη Ράικου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Ο Αντ. Σαμαράς πάντοτε ευνοούσε την Ελ. Ράικου με παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτού, η Ελ. Ράικου καταθέτει εις βάρος μου. Είναι το μακρύ χέρι του κ. Σαμαρά!».

Χαρακτήρισε ψευδή την έκπληξη της τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς όταν την επισκέφθηκε η Γ. Παπαδάκου τον Φεβρουάριο του 2017 για να την ρωτήσει αν υπήρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. «Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016» επισήμανε και πρόσθεσε: «Το δεύτερο ψέμα της Ελ. Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα εγώ τηλέφωνο και την ρώτησα το ίδιο πράγμα».

Ο Δ. Πσπαγγελόπουλος συνέχισε να αντικρούει τις καταθέσεις της Ελ. Ράικου τόσο στην Επιτροπή, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. «Ενώ στην ερώτηση που της είχα κάνει (στο επίμαχο τηλεφώνημα) για ανάμειξη πολιτικών προσώπων και η απάντηση της ήταν αρνητική, πώς έκανα και νέο τηλεφώνημα και την πίεσα λέγοντας ότι πρέπει να ασκήσει διώξεις; Αφού μου το είχε αποκλείσει…» αντέτεινε, θέλοντας να καταδείξει ότι δεν μπορούσε να πιέσει την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς, με δεδομένο ότι -όπως ισχυρίστηκε η ίδια η Ελ. Ράικου- δεν υπήρχαν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.

Έπειτα, αναρωτήθηκε με νόημα γιατί η Ελ. Ράικου «χρωστά» στον Αντ. Σαμαρά. Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αν. υπουργός ανέφερε: «Αν ακολουθούσα την ηθική τους, θα είχε γίνει της κακομοίρας με αυτά που γνωρίζω, αλλά οι αρχές μου δεν μου επιτρέπουν να τα πω. Γιατί η Ελ. Ράικου χρωστά στον Αντ. Σαμαρά;».

«Ησύχασε» ο Μαρκόπουλος!

Ανακουφισμένος ήταν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Δημήτρης Μαρκόπουλος, όταν ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι δεν ανήκει ΝΔ. Ο βουλευτής της πλειοψηφίας πάσχιζε να εκμαιεύσει αυτήν την απάντηση από τον Δ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να σταματήσει η εκ δεξιών κριτική από τον Ευάγγελο Αντώναρο αλλά και από Μέσα που ανήκουν στο συντηρητικό χώρο. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, όταν ο ερευνώμενος απάντησε ότι «δεν υπήρξα ΝΔ. Δεν είμαι ΝΔ. Είμαι Έλληνας πατριώτη της», ο Δ. Μαρκόπουλος σχολίασε: «Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση γιατί ουκ ολίγα παπαγαλάκια, σας δημιουργούσαν ένα προφίλ διαμαρτυρομένου νεοδημοκράτη».

Κατά τις πηγές του ΚΙΝΑΛ, ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκρινε ότι οι πρακτικές που εφαρμόζονται στην Προανακριτική είναι χειρότερες και από αυτές της Χούντας. «Στη Χούντα εγώ ήμουν φοιτητής. Όταν πήγαινες στην Ασφάλεια, οι ερωτήσεις ήταν συγκεκριμένες. Είσαι κομμουνιστής; Είσαι δημοκρατικός; Δεν σου λέγανε πάρε τη σφαλιάρα και μίλα. Εσείς αυτό κάνετε. Γιατί να απολογηθώ; Για ποιο πράγμα; Για ποια υπόθεση;» διερωτήθηκε. 

Ρουσφέτι Σαμαρά σε Ράικου;

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος περιέγραψε το ρουσφέτι του Αντ. Σαμαρά στην Ελ. Ράικου και για το οποίο -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- η εισαγγελέας του ζητούσε να μεσολαβήσει προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό. «Όλη η ΝΔ ήξερε την σχέση Ράικου – Σαμαρά. Η Ελ. Ράικου που τόλμησε να πει ότι της ασκούσα τρομοκρατία μου είχε ζητήσει να την φέρω σε επαφή με τον Σαμαρά για να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία στην Αμερική» υποστήριξε για να συμπληρώσει:

«Αρνήθηκα να της κάνω οποιοδήποτε ρουσφέτι, παρότι γίνεται ¨βδέλλα¨. Απλά, τους έφερα σε επαφή και έγιναν κολλητοί. Την έκανε εισαγγελέα Διαφθοράς και τα παιδιά της πήραν υποτροφία στην Αμερική. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε τελικά με βοήθεια του. Ρωτήστε τους…».

Δήλωση – απάντηση από Ράικου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς απαντά στις αναφορές του Δ. Παπαγγελόπουλου σχετικά με το ρουσφέτι που περιέγραψε ότι ζήτησε η ίδια από τον Αντ. Σαμαρά, ενώ κάνει λόγο για διορισμούς και προσλήψεις των παιδιών του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά. Όμως, μετά τις άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής τους αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου, υποτροφία και από δική τους εργασία. Είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως : 1) πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; 2) πώς ο δικηγόρος γιος του επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛΠΕ με ιδιαίτερα παχυλό μισθό και προνόμια; Όσο για τα λοιπά που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι…».

Διαβολική σύμπτωση;

Τη σατανική σύμπτωση της γνώσης που είχε η Ελ. Ράικου επί των καταγγελιών του Σ. Μιωνή κατά του ιδίου και των Γ. Φιλιπάκη, Αλ. Τάρκα και Γ. Παπαδάκου, πριν αυτές παρατεθούν ενώπιον της Επιτροπής και της αρμόδιας Εισαγγελίας, έθιξε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Ειδικότερα, κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αν. υπουργός επισήμανε για την τέως προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς: «Δίνει την πρώτη κατάθεση της στις 23 Σεπτεμβρίου του 2019. Λέει όσα έχει να πει. Δεν λέει τίποτα για ¨Ρασπούτιν¨. Φεύγει. Βγαίνει έξω και μετά από λίγη ώρα έρχεται και στο ξεκάρφωτο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ερώτηση βάζει θέμα Μιωνή και αντιδικίας με την Παπαδάκου. Τι σχέση είχε αυτό με την υπόθεση τότε; Τι λόγο είχε να το πει αυτό; Πως γνώριζε την αστική αντιδικία Μιωνη – Παπαδάκου; Πώς γνώριζε την αντιδικία ενός επιχειρηματία, που δεν ζει στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό, με μια δημοσιογράφο; Με ποιον μιλάει; Μαζί του; Με τους προστάτες του; Πώς ήξερε εκ προοιμίου για μια υπόθεση στην οποία δεν έχει πρόσβαση; Πώς ήξερε ότι τα δημοσιεύματα της Γ. Παπαδάκου είναι «ψευδή»; Είχε βγει απόφαση; Άλλος ένας λόγος να κληθεί ως μάρτυρας η Παπαδάκου…».

«Θα πάρω νομική σύμβουλο την… Τσατάνη»

Με δηκτικό τρόπο κατέδειξε τις ευθύνες της συνταξιοδοτημένης εισαγγελέα Εφετών, Γεωργιάς Τσατάνη, με φόντο την υπόθεση Βγενόπουλου ο ερευνώμενος Δ. Παπαγγελόπουλος. «Θα με συγχωρήσουν οι συνήγοροι μου, Λυδία και Δημήτρης Τσοβόλας. Θα ζητήσω να πάρω νομικό σύμβουλο την κ. Τσατανη. Αφού κατάφερε μέσα σε 72 ώρες να διαβάσει χιλιάδες σελίδες και να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου, θα μπορεί να κάνει το ίδιο και με τις εκατονταδες χιλιάδες σελίδες που έχουμε να διαχειριστούμε. Αφού η κ. Τσατάνη, μέσα σε 72 ώρες αρχειοθέτησε, έκανε και την αναφορά της σε βάρος μου. Τελευταία μέρα πριν την αρχειοθέτηση! Και λέει όσα λέει για πιέσεις» υπενθύμισε -κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- με περιπαικτικό ύφος ο πρώην αν. υπουργός και συμπλήρωσε: «Ο άντρας της υποψήφιος της ΝΔ, το παιδί της επίσης. Ήμουν τόσο χαζός, γνωρίζοντας ότι έχει αυτή την εξάρτηση με τη ΝΔ, να της πω αυτά που ισχυρίζεται ότι της είπα; Μόνη της σας είπε ότι η συζήτηση μας ήταν ιδιωτική, αλλά δεν ήθελε να αναφερθεί στην ιδιωτικότητα της συνομιλίας! Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί ευελπιστεί ότι δεν θα πω εγώ τι είπε. Μια συζήτηση που την προκάλεσε η ίδια. Μου τηλεφώνησε ίδια, μου είπε τα προσωπικά της. Μου άφησε την κάρτα της κόρης της. Αν σε εκβιάζω, σηκώνεσαι και φεύγεις. Δεν ανοίγεις την καρδιά σου. Δεν ντρέπονται! Είναι εισαγγελείς αυτοί;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter