Προανακριτική: Παραδέχεται την απόκρυψη της κατάθεσης Αγγελή ο Μπούγας

Προανακριτική: Παραδέχεται την απόκρυψη της κατάθεσης Αγγελή ο Μπούγας

Μετά την έντονη αντίδραση του Σπ. Λάππα στην Προανακριτική, ο πρόεδρος της Επιτροπής αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ήταν λάθος να μη διαμοιραστεί η έγγραφη κατάθεση του Γ. Αγγελή, στις 29/11/2019, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η διαβίβαση του εγγράφου στη Βουλή έχει γίνει από την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Προανακριτική Επιτροπή αντί να λάβουν κατευθείαν γνώση προκειμένου να προετοιμαστούν για τη σημερινή κατάθεση του Γ. Αγγελή στην Προανακριτική, πληροφορήθηκαν την ύπαρξη της από το Πρώτο Θέμα.

Εν προκειμένω, το εν λόγω Μέσο ουδεμία ευθύνη φέρει, αφού είναι στις αρμοδιότητες του προέδρου της Επιτροπής να ενημερώνει τάχιστα τους εισηγητές των κομμάτων για το έγγραφο υλικό που διαβιβάζεται στη Βουλή και αφορά το αντικείμενο έρευνας της Προανακριτικής.

«Απαράδεκτο το γεγονός κύριε πρόεδρε να παίρνουμε σήμερα και αυτή την ώρα το έγγραφο του κ. Αγγελή λίγο πριν την εξέταση του και ενώ αυτό έχει έρθει στην Βουλή από τις 6 Δεκεμβρίου» είπε ο Σπ. Λάππας απευθυνόμενος στον Γ. Μπούγα, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο. «Απαράδεκτο, επίσης, το γεγονός ότι το έγγραφο διέρρευσε στο Πρώτο Θέμα πριν το πάρουν τα μέλη της Επιτροπής» πρόσθεσε ο κ. Λάππας, με τον κ. Μπούγα να ισχυρίζεται ότι η διαρροή δεν έγινε από την Επιτροπή. Σε εκείνο το σημείο, παρενέβη ο Θ. Πλεύρης, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη στους εισαγγελείς…

«Επίσης, στο έγγραφο αυτό αναφέρονται καταθέσεις αλλά και ύπαρξη άλλων εγγράφων τα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί στα μέλη της Επιτροπής» συνέχισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα τα λαμβάνεται έγκαιρα από εδώ και πέρα» είπε με απολογητικό ύφος ο πρόεδρος της Προανακριτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter