Προανακριτική: Παρέμβαση Σαμαρά για συμβιβασμό με Φιλιππάκη παραδέχτηκε ο Μιωνής

Προανακριτική: Παρέμβαση Σαμαρά για συμβιβασμό με Φιλιππάκη παραδέχτηκε ο Μιωνής

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο επιχειρηματίας και αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, Σάμπι Μιωνής, ομολόγησε ότι υπήρξε παρέμβαση και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για να βρεθεί συμβιβαστική λύση ανάμεσα στον μάρτυρα και τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκης. Μάλιστα, ο μάρτυρας μίλησε και για συνάντηση Σαμαρά – Φιλιππάκη.

Κατά τις παραπάνω πηγές, ο Σ. Μιωνής παραδέχθηκε ότι το 2013 του τηλεφώνησε ο εξίσου αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ και τότε στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, Σταύρος Παπασταύρου, προκειμένου να του προτείνει εξωδικαστικό συμβιβασμό και να κλείσει η αντιδικία με τον Γ. Φιλιππάκη.

«Με παίρνει ο Σταύρος (Παπασταύρου) και μου λέει: “Να το κάνουμε”. Του λέω: “Με τίποτα”» φέρεται να αφηγήθηκε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας: «Ο Σταύρος (Παπασταύρου) μου απάντησε: “Θα σου εξασφαλίσω το καλύτερο”». 

Κατά τη διήγηση του μάρτυρα, όπως τη διαρρέουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Μιωνή απάντησε στον Στ. Παπασταύρου: «Για σένα επειδή είσαι δικηγοράρα, προχώρα…». Κάνει τον συμβιβασμό ο Σταύρος (Παπασταύρου) και μετά τον πουλάνε. Τότε του είπα: «Σου είπα Σταύρο δεν εμπιστεύομαι φασίστες». Εν συνεχεία, ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως ο συμβιβασμός έγινε, όμως, η άλλη πλευρά «πούλησε» τον Στ. Παπασταύρου. «Σου είπα Σταύρο δεν εμπιστεύομαι φασίστες» φέρεται να ανέφερε στον τότε συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας παραδέχτηκε πως υπήρχε συνάντηση μεταξύ Σαμαρά – Φιλιππάκη και στη συνέχεια ακολούθησε η επικοινωνία του με τον Στ. Παπασταύρου για το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον εκδότη της Δημοκρατίας. 

«Δεν υπάρχει νέο στοιχείο» αλλά τα αποκαλύπτει χρόνια μετά

Κατά τις πληροφορίες από την αξιωματικής αντιπολίτευση, ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε τον μάρτυρα αν έχει κάποιο νέο στοιχείο για τη συνάντηση του με τους Παπαγγελόπουλο και Παππά το 2016, με τον Σ. Μιωνή να παραδέχεται πως δεν έχει προκύψει κάτι νεώτερο. «Περίπου 3 χρόνια μετά τις τελευταίες πράξεις που κάνατε για την συγκεκριμένη υπόθεση, έρχεστε και υποβάλλετε μήνυση. Γιατί έρχεστε σήμερα περίπου 3 χρόνια μετά; Υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο;» φέρεται να ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον μάρτυρα να απαντά: «Όχι, δεν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο».

Επιπλέον, ο Γ. Ραγκούσης φέρεται να ρώτησε τον Σ. Μιωνή εάν η εταιρία του ήταν στη λίστα Φαλτσιανί και ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε πως «τα Αμοιβαία Κεφάλαια, τα οποία διαχειριζόταν η εταιρία μου».

«Με πρόταση Σαμαρά ο συμβιβασμός Φιλιππάκη»

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γ. Ραγκούση, ρώτησε τον μάρτυρα αν ο Στ. Παπασταύρου τον ενημέρωσε ή του απέκρυψε ότι η πρόταση συμβιβασμού προέρχεται από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

«Όχι δεν μου το απέκρυψε» φέρεται να απάντησε αρχικά ο Σ. Μιωνής και συνέχισε λέγοντας: «Μου είπε καθαρά ότι είναι πρόταση από τον Σαμαρά στον οποίο απευθύνθηκε ο Φιλιππάκης. Μετά από αυτό δέχτηκα να συμβιβαστώ με τον Φιλιππάκη για πρώτη φορά το 2013»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ, ο Σ. Μιωνή υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τον Αντώνη Σαμαρά και πως ουδέποτε τον έχει συναντήσει. «Σας έγινε ποτέ πρόταση οικονομικής συναλλαγής επί κυβέρνησης Σαμαρά;» φέρεται να ρώτησε ο βουλευτής της Κ. Καραγκούνης, με τον μάρτυρα να απαντά: «Όχι ποτέ. Εμένα είναι φίλος μου ο Σταύρος Παπσταύρου. Και όμως ποτέ δεν συναντηθήκαμε στο Μαξίμου. Όταν βρισκόμασταν για καφέ ήταν κάπου κοντά στο Μαξίμου, αλλά ποτέ δεν πήγα εκεί».

Διαβάστε επίσης: Η ανακοίνωση Φιλιππάκη – Απάντηση στον Μιωνή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter