Προανακριτική – Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος του αντιπερισπασμού η αποσιώπηση της μίζας 2,6 εκατ. πρώην πρωθυπουργού (Έγγραφα)

Προανακριτική – Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος του αντιπερισπασμού η αποσιώπηση της μίζας 2,6 εκατ. πρώην πρωθυπουργού (Έγγραφα)

«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η δημοσιοποίηση της παρανόμως ηχογραφημένης συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον Σάμπι Μιωνή, ενώ παράλληλα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στην Προανακριτική Επιτροπή εμπλέκουν -κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- πρώην πρωθυπουργό σε υπόθεση δωροληψίας ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Σπύρος Λάππας είπε αναφορικά με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Επιτροπή και κάνει λόγο για χρηματισμό του Σταύρου Παπασταύρου, πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, και όχι μόνο… «Προτείνουμε να σταλεί επείγον έγγραφο στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και να ρωτηθεί: Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία; Σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται; Ποιοι είναι οι ευνοημένοι;» είπε και πρόσθεσε: «Με λίγα λόγια: Ποιοι τα πήραν;».

Σχολιάζοντας τα προαναφερθέντα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν: «Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ. ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ μέσω στενού του συνεργάτη, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνη, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παρανόμως κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία, η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ. Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας;

Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσαν τη δημοσιοποίηση της παρανόμως καταγεγραμμένης συνομιλίας με το ανατριχιαστικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου, κρίνοντας πως πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια ΝΔ – ΚΙΝΑΛ που σκοπό έχει να «αλληθορίσει» την κοινή γνώμη μετά το καίριο πλήγμα που υπέστη η βασική μάρτυρας της «σκευωρίας Novartis», Ελ. Ράικου.

Τα έγγραφα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν διαβιβαστεί, η Άρτεμις Νιάρου, στέλεχος της Diligence, προσήλθε και κατέθεσε ενώπιον του Επίκουρου Οικονομικού Εισαγγελέα, στις 15/10/2015. Η Diligence είναι ιδιωτική εταιρία με έδρα τη Γενεύη, η οποία διερευνά οικονομικά εγκλήματα, υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος. Μετά από καταγγελία πελάτη της εταιρίας, τα στοιχεία του οποίου δεν κατέθεσε στον εισαγγελέα, η κ. Νιάρου αναφέρθηκε στην έρευνα της Diligence για τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου.

«Ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι θα ενδιαφερόσαστε είναι γιατί στις έρευνές μας, ο κ. Παπασταύρου λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του μεγαλοεπιχειρηματία, Beny Steinmetz, ο οποίος ασχολείται με εμπόριο διαμαντιών, αγοραπωλησίες ακινήτων και μαζί με άλλα έχει ένα εργοστάσιο ΝΙΚΕΛ στα Σκόπια» σημειώνεται στην κατάθεση της Αρτ. Νιάρου και προστίθεται: «Όλα τα μέταλλα αυτού του εργοστασίου καθώς επίσης και από ένα άλλο ορυχείο που έχει στο Κόσοβο, περνάνε από την Θεσσαλονίκη και αυτό καθιστά την Ελλάδα ως ένα σημαντικό σταυροδρόμι».

Κατά την κατάθεση της Άρτεμις Νιάρου, ο Στ. Παπασταύρου είχε σημαίνοντα ρόλο στις αγοραπωλησίες ορυχείων στα Βαλκάνια προς όφελος του Beny Steinmetz. Απαντώντας στο ερώτημα του εισαγγελέα πώς θα έριχνε την τιμή του ορυχείου στα Σκόπια ο Στ. Παπασταύρος, το στέλεχος της Diligence απάντησε: «Ο Παπασταύρου πιστεύεται ότι έχει άμεση σχέση με την Global Opportunities Limited, η οποία σαν τελικό στόχο φαίνεται να έχει το κλείσιμο του ορυχείου στα Σκόπια προκειμένου να πέσει η τιμή της μετοχής και να αγοραστεί σε πολύ χαμηλή τιμή. Σκοπός μας είναι να δημοσιοποιηθεί ο ρόλος του Παπασταύρου και των άλλων προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση του ορυχείου των Σκοπίων και να μην δραστηριοποιηθεί το συγκεκριμένο άτομο ξανά σε τέτοιου είδους παράνομες πράξεις όπως αυτήν που θα χάσουν την δουλειά τους 2.000 εργαζόμενοι στο ορυχείο για να ξεπουληθεί στον Beny Steinmetz».

Η κατάθεση:

Η Άρτεμις Νιάρου φέρεται να κατέθεσε κι ένα σχεδιάγραμμα στον εισαγγελέα, το οποίο απεικονίζει ότι η εταιρία με έδρα τον Παναμά, Fairwinds Assets Incorporated, έδωσε 2,6 εκατ. ευρώ στον Σταύρο Παπασταύρου. Το πιθανό συμπέρασμα -σύμφωνα πάντα με όσα αναγράφονται στο σχεδιάγραμμα- είναι ότι τα χρήματα αυτά οδηγήθηκαν στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Αντώνη Σαμαρά για εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Τα σχεδιαγράμματα:

«Ο Μιωνής θέλει να σώσει Σαμαρά, Ράικου και τον εαυτό του»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του κατάθεσης ενώπιον της Προανακριτικής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η σημερινή κίνηση του Σ. Μιωνή έχει ως σκοπό τη σωτηρία του Αντ. Σαμαρά, της Ελ. Ράικου αλλά και του εαυτού του.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών, όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. Ο Μιωνής στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Θ. Πλεύρη και Μ. Βορίδη» συμπέρανε ο πρώην αν. Υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε αναφερόμενος στην έκθεση του πρώην επικεφαλής του International Criminal Court, κ. Οκάμπο:

«Αυτός, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με offshore σε Παναμά, Ουρουγουάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και την σύζυγο του. Ο Σ. Μιωνής προέβη σε αυτή την κίνηση σήμερα για να σώσει τον Αντ. Σαμαρά, την Ελ. Ράικου και τον ίδιο. Και συγκεκριμένα, για όλες τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της Ελ. Ράικου, Λ. Καρνέση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter