Προανακριτική: Πλήρης αποδόμηση Φρουζή από την πρώην γραμματέα του

Προανακριτική: Πλήρης αποδόμηση Φρουζή από την πρώην γραμματέα του

Κάθε συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου προσθέτει και ένα λιθαράκι επιβεβαίωσης στο αφήγημα περί σκευωρίας πίσω από το σκάνδαλο Novartis. Αρκεί βέβαια κάποιος, αντιλαμβανόμενος τα κίνητρα και τις αντιφάσεις, να τοποθετήσει στη θέση των πραγματικών σκευωρών τους σημερινούς κατήγορους.

Η κατάθεση της πρώην γραμματέα του Κ. Φρουζή, Μ. Μαραγγέλη, εξελίχθηκε σε φιάσκο άνευ προηγουμένου για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Μετά τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο Mr Novartis στην Επιτροπή, η πρώην γραμματέας του έριξε αλάτι στις ανοικτές πληγές των ερευνώμενων για το Novartis – Gate. Αλλά κυρίως έριξε λάδι στη φωτιά του Αν. Λοβέρδου.

Η Μ. Μαραγγέλη κατέθεσε πως είχε κλείσει τουλάχιστον δύο ραντεβού του Κ. Φρουζή με τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ ενόσω ο τελευταίος ισχυρίζεται πως έχει δει μόνο μια φορά -και αυτή φευγαλέα- τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου στο προαύλιο του υπουργείου, σε μία συνάντηση που διήρκεσε όσο μία χειραψία. Μάλιστα, παραδέχτηκε πως στη φαρμακευτική ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν εισήχθη στην αγορά το φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, Gilenya, το οποίο είναι εκ των τεσσάρων για τα οποία κατηγορείται ο Αν. Λοβέρδος για δωροληψία τουλάχιστον 200.000 ευρώ από τη Novartis. Η αμηχανία των εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Β. Κεγκέρογλου έφτασε στο σημείο να ρωτήσει τη μάρτυρα αν ο Κ. Φρουζής είχε… ερωμένη. Ερώτηση που προφανώς είχε συγκεκριμένη στόχευση και κυρίως αποσκοπούσε στην απαξίωσης της Μ. Μαραγγέλη.

Κατέθεσε, επίσης, ότι κανόνισε ραντεβού μεταξύ Φρουζή – Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο πρώην πρωθυπουργός έχει δηλώσει από το βήμα της Βουλής πως έχει συναντήσει δύο φορές -θεσμικά- το διωκόμενο πρώην στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας. Εν συνεχεία, μίλησε για τις φιλικές σχέσεις του προϊστάμενού της με τον Γ. Στουρνάρα, τον οποίο αποκαλούσε με το μικρό του, παραθέτοντας παράλληλα τις συναντήσεις που είχε με τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Δ. Πτωχό, στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα που αφορούσαν τη Novartis και όχι γενικά και αόριστα για θέματα που αφορούν τις φαρμακοβιομηχανίες.

Διαβάστε επίσης: Γραμματέας Φρουζή στην Προανακριτική: Πανηγυρίσαμε για την εισαγωγή του Gilenya

Αποδόμησε πλήρως τον «φερέγγυο» μάρτυρα της Προανακριτικής, Κ. Φρουζή, αποκαλύπτοντας πως της έστελνε απειλητικά μηνύματα για να κρατήσει το στόμα της κλειστό όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του σκανδάλου ακόμα και στο εσωτερικό της Novartis. Επιπλέον, η Μ. Μαραγγέλη υποστήριξε ότι ο Κ. Φρουζής χρησιμοποίησε το θεσμικό ρόλο του προέδρου του ΣΦΕΕ ως όχημα για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων της Novartis, προσθέτοντας ότι ο προϊστάμενός της εκδιώχθηκε από την εταιρία λόγω των «ατασθαλιών» του.

«Τον βλέπω τον Παπαγγελόπουλο έξω από την πόρτα της φυλακής…» σχολίασε δηκτικά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική, αναλογιζόμενος ότι όλα όσα διημείφθησαν κατά την κατάθεση Μαραγγελή έγιναν στο πλαίσιο της διερεύνησης τυχόν παρεμβάσεων του Δ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης… Κοινώς, η απόπειρα να παρουσιαστεί το σκάνδαλο ως σκευωρία γυρίζει μπούμερανγκ και το απτό αποτέλεσμα αυτής της κοινοβουλευτικής διαδικασίας είναι η ανάδειξη των πραγματικών σκευωρών που προσπαθούν να συσκοτίσουν το πολύκροτο Novartis – Gate.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικό χαστούκι στις ελληνικές αρχές και τον Άρειο Πάγο

ΥΓ: Τα παραπάνω δεν αναδείχθηκαν και ούτε θα αναδειχθούν από τα λεγόμενα συστημικά Μέσα. Όπως επίσης από τα ίδια Μέσα δεν θα διαβάσετε πως ήδη κάποιοι από την άτυπη -πλην όμως τυπικά δρώσα- συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ αρχίζουν να διατυπώνουν σχήματα που ενοχοποιούν τον μέχρι πρότινος «αξιόπιστο» μάρτυρα, Κ. Φρουζή. Με φόντο το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, στελέχη των πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων εικάζουν πως ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου έφτασε στο σημείο να εξαπατά μέχρι και κορυφαία στελέχη της Novartis προκειμένου να καταλήγει στην τσέπη του το «μαύρο» χρήμα που έπρεπε να μετατραπεί σε μίζα.  Βέβαια, μόνο ως πονηρό θα μπορούσε να κριθεί αυτό το επινόημα, αφού μετατρέπει σε θύματα τα ερευνώμενα ή διωκόμενα πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονται με το σκάνδαλο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter