Προανακριτική: Πώς στήνεται το νέο πραξικόπημα και για το Noor1 από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Προανακριτική: Πώς στήνεται το νέο πραξικόπημα και για το Noor1 από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Εργαλειοποιώντας τη Βουλή, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν ανενδοίαστα να καθαρίσουν τους λεκέδες «χορηγών», «αρχηγών», πρωταγωνιστών και εμπλεκόμενων του Novartis_Gate και του Noor1.

Όσοι εξανίσταντο τους προηγούμενους μήνες για παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, απαξιώνουν πλήρως την τρίτη εξουσία, θρυμματίζοντας οποιαδήποτε έννοια διάκρισης των εξουσιών.

Μετά τα «χαστούκια» της Δικαιοσύνης όσον αφορά το αίτημα εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη αλλά και την απόπειρα να αφαιρεθεί η δικογραφία του σκανδάλου Novartis από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Ύστερα από τις «κατραπακιές» ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική Επιτροπή με φόντο τις καταθέσεις Φρουζή, Μαραγγέλη, Δεστεμπασίδη και Αγγελή, η άτυπη συμμαχία των πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων αποφάσισε να μετατρέψει σε «μπλέντερ» την Επιτροπή. Με πολιτικό «λαγό» το ΚΙΝΑΛ αποφασίστηκε η συσχέτιση του αντικειμένου έρευνάς της Προανακριτική εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τη δυσώδη υπόθεση του Noor1.

Παρόλο που και γι’ αυτήν την υπόθεση η Δικαιοσύνη έκρινε ότι ορθώς έπραξε όσα έπραξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ειρήνη Τζίβα, η οποία επαναδιερεύνησε την υπόθεση του Noor1 και εισηγήθηκε την κακουργηματική δίωξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να διερευνηθούν καταθέσεις -όχι οποιαδήποτε στοιχεία- που αφορούν τυχόν παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και σ’ αυτήν την υπόθεση.

«Ζητάμε, συνεπώς, να κατατεθούν στην Επιτροπή όσα έγγραφα εμπεριέχουν καταθέσεις που αφορούν στον ανωτέρω υπουργό» σημειώνεται στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ. Γεγονός που προκαλεί την απορία πώς και από πού οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου κόμματος έλαβαν γνώση όχι γενικά και αόριστα για στοιχεία και έγγραφα που κατατέθηκαν στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το Noor1 και αφορούν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά συγκεκριμένα για καταθέσεις που εμπλέκουν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Μάλλον τυχαίο θα πρέπει να θεωρηθεί και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, είχε πάρει το χρίσμα από τη Χαριλάου Τρικούπη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, με το ΚΙΝΑΛ να σφυρίζει αδιάφορα στα ηχητικά ντοκουμέντα που αποδείκνυαν πως σε μεγάλες συγκεντρώσεις ΚΑΠΗ του Πειραιά κατά την προεκλογική περίοδο μοιράζονταν σταυρωμένα ψηφοδέλτια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε επίσης: Μετά τη Novartis πραξικοπηματικά σκευωρία και το… Noor1

Πληροφορίες για νέα κατάθεση Γιαννουσάκη

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές του documentonews.gr, η κατάθεση που επικαλείται απροκάλυπτα το ΚΙΝΑΛ φέρεται να αφορά τον Ευθύμη Γιαννουσάκη. Ο ισοβίτης και πρωταγωνιστής στην πολύνεκρη υπόθεση του ναρκόπλοιου, που έκρυβε κινητά τηλέφωνα στις παντόφλες του στη φυλακή, φέρεται να κατέθεσε σε ανακριτή πως πιέστηκε προκειμένου να καταθέσει στοιχεία εναντίον του εφοπλιστή, μιντιάρχη και ποδοσφαιρικού παράγοντα με «τυράκι» ότι θα πέσει στα «μαλακά». Ως βραχίονα εκτέλεσης της προνομιακής του μεταχείρισης φέρεται να κατονόμασε τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Τώρα βλέπουν «σκευωρία» και στο Noor1 με «λαγό» το ΚΙΝΑΛ (Έγγραφο)

Η τελική φάση του σχεδίου

Ο σχεδιασμός ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μετατρέψουν σε ολετήρα τη Βουλή προκειμένου οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες να κονιορτοποιήσουν την εμπλοκή πολιτικών ή μη προσώπων σε δυσώδεις υποθέσεις μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι προθέσεις των δύο κομμάτων είχαν διαφανεί και πριν τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής, όταν στελέχη τους μιλούσαν για κλήση μαρτύρων που ουδεμία σχέση και επαφή έχουν με το Novartis_Gate. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι μοιάζουν δυσαρεστημένοι από τις εξελίξεις που έρχονται από το πεδίο της Δικαιοσύνης και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μετατρέποντας σε όμηρο όχι απλά την τρίτη εξουσία αλλά την ίδια τη Δημοκρατία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter