Προανακριτική: Τα ψευδή και παραπειστικά ερωτήματα Πλεύρη σε Παππά

Προανακριτική: Τα ψευδή και παραπειστικά ερωτήματα Πλεύρη σε Παππά

Για ακατάσχετη ψευδολογία κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Νίκου Παππά στην Προανακριτική Επιτροπή κατηγορούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Θάνο Πλεύρη.

Κατά τις πηγές, ο εισηγητής της ΝΔ απεύθυνε ερωτήματα στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής που βασίζονταν σε ανακρίβειες, όπως λόγου χάρη ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος δεν γνώριζε τον Γ. Φιλιππάκη ή ότι ο πρώην αν. υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μαξίμου αναφέρθηκε σε «χρήματα» και όχι σε «δικαστικά έξοδα».

Ακολουθούν οι φερόμενοι διάλογοι:

Πλεύρης: Ο κ. Παπαγγελόπουλος πώς γνώριζε την ύπαρξη δικαστικών εξόδων, από τη στιγμή που δεν γνώριζε ούτε τον κ Μιωνή και τον κ. Φιλιππάκη δεν τον είχε συναντήσει ποτέ; Πού ήξερε ο κ. Παπαγγελόπουλος για έξοδα;

Ραγκούσης: Δεν έχει πει ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι στη συνάντηση δεν είχε ήδη γνωρίσει τον κ. Φιλιππάκη. Και αυτό που είπε ο κ. Πλεύρης, ψευδές είναι. Έχει πει ότι τον είχε γνωρίσει ένα ή δύο μήνες πριν.

Πλεύρης: Έναν μήνα πριν.

Ραγκούσης: Άρα, γιατί λέτε ψέματα, ότι δεν τον είχε γνωρίσει;

{…}

Πλεύρης: Τον κ. Μιωνή δεν τον ήξερε και τον κ. Φιλιππάκη τον είχε γνωρίσει έναν μήνα πριν.

Ραγκούσης: Άρα, γιατί ρωτάτε, αφού δεν τον ήξερε, γιατί του μίλησε για έξοδα; Κάνετε ερώτηση βασισμένη σε ψέματα πάλι!

Μπούγας: Κύριοι συνάδελφοι, να δείξουμε λίγο σεβασμό προς τον συνάδελφό μας. Κύριε Παππά, θα σας παρακαλέσουμε να έρθετε ξανά.

Ραγκούσης: Καθόλου σεβασμό δεν δείξαμε, κύριε Πρόεδρε, και αυτό είναι πέρα και πάνω από κόμματα και παρατάξεις και από αυτό το έργο της Επιτροπής. Αυτό που έγινε σήμερα, με αυτές τις συμπεριφορές…

Μπούγας: Κύριε Ραγκούση, ας μην επανέλθουμε.

Ραγκούσης: Είναι ντροπή να κάνετε ερωτήσεις σε συνάδελφο που βασίζονται σε ψέματα.

{…}

Πλεύρης: Ο κ. Παπαγγελόπουλος στη συνάντηση την οποία κάνατε… Ο κ. Μιωνή κατήγγειλε ότι του μίλησε για χρήματα ο κ. Παπαγγελόπουλος και ότι για να κλείσει η όποια υπόθεση, πρέπει να δοθούν χρήματα. Ειπώθηκε αυτό ή όχι;

Ραγκούσης: Με συγχωρείτε, πάρα πολύ, αυτό τώρα ξεπερνάει τα όρια. Δεν έχει ειπωθεί αυτό, κύριε Πλεύρη. Είναι ψεύτικη η ερώτηση που κάνετε. Δεν είπε ο κ. Μιωνή για χρήματα. {…} Είπε για έξοδα, κύριε Πρόεδρε. Είναι ντροπή αυτό που κάνει ο εισηγητής της πλειοψηφίας. {…} Κύριε Πλεύρη, πάρτε το πίσω και αποκαταστήστε την αλήθεια. Δεν είπε ο Μιωνή για χρήματα. Είπε για έξοδα. {…} Μέχρι τώρα κ. Παππά έχετε δεχτεί δέκα ερωτήσεις βασισμένες σε ψέματα και μισές αλήθειες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter