Προανακριτική: Υπηρεσιακή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς διαψεύδει τον Μανία (Έγγραφα)

Προανακριτική: Υπηρεσιακή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς διαψεύδει τον Μανία (Έγγραφα)

Με μία έγγραφη αναφορά προς τον Διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία διαβιβάστηκε αρμοδίως και στην Προανακριτική Επιτροπή, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς απαντούν από κοινού στις καταγγελίες του μάρτυρα, Νίκου Μανία, περί αλλοίωσης των καταθέσεών του προς το Μικτό Κλιμάκιου Ελέγχου στο πλαίσιο της διερεύνησης του Novartis – Gate.

Μετά από ένα διάλειμμα στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, ο N. Μανίας συνέχισε την κατάθεσή του με άλλες… διαθέσεις, όπως σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι προέκυψε διαφορά 65 εκατ. ευρώ από την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2011 και πως το φάρμακο Gilenya εισήχθη ως «ορφανό» στην αγορά, μετά το σύντομο διάλειμμα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι σημεία της αναγγελίας αξιόποινων πράξεων που έλαβε χώρα στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αλλοιώθηκαν και πως ο ίδιος δεν είχε… διαβάσει τι είχε καταθέσει πριν τις υπογράψει.

Με την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς να ενημερώνεται για τα εν λόγω σημεία της κατάθεσης του Ν. Μανία από το διαδικτυακό Τύπο, οι κ.κ. Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης προχώρησαν σε υπηρεσιακή αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία διαβιβάστηκε και στην Προανακριτική Επιτροπή προκειμένου να καταρριφθούν οι ισχυρισμοί του μάρτυρα. 

Κατά την υπηρεσιακή αναφορά, στις 3/4/2019 ο μάρτυρας αιτήθηκε από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του 263Β του Π.Κ., δηλώνοντας παράλληλα πως τίθεται στη διάθεση της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Μάλιστα, στην αίτησή του προς την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλείται την κατάθεση που έδωσε στο Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου, τονίζοντας πως είχε προσκομίσει σημαντικά στοιχεία!

Στις 4/4/2019, σύμφωνα πάντα με την υπηρεσιακή αναφορά, ο Ν. Μανίας πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς όχι να προβεί σε κατάθεση αλλά σε «αναγγελία αξιοποίνων πράξεων», τις οποίες «αυθορμήτως ζήτησε να αναγγείλει» ο ίδιος. Κατά τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί με την εν λόγω διαδικασία ανέφερε όσα ήθελε ο ίδιος χωρίς να του υποβληθούν ερωτήσεις, ενώ επιβεβαίωσε και όσα είχε καταθέσει ενόρκως στο Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου.

Κρίσιμο στοιχείο κατά τους εισαγγελείς και ότι ο μάρτυρας υπέγραψε κάτω από το σημείο «Ο Αναγγέλλων» και πιο συγκεκριμένα κάτω από την φράση: «Αφού αναγνώσθηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφεται όπως ακολουθεί», ενώ -σύμφωνα με τους εισαγγελείς- υπέγραψε και κάθε σελίδα της έκθεσης. «Σημειωτέον, {…} ο αναγγείλας πριν υπογράψει, διάβασε ο ίδιος την προηγουμένως αναγνωσθείσα από εμάς έκθεση» σημειώνεται στην αναφορά.

Κλείνοντας την αναφορά τους, οι εισαγγελείς ζητούν να διερευνηθεί εάν συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τον Ν. Μανία και ειδικότερα της ψευδούς καταμήνυσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter