Ομολογία Καλογρίτσα στην Προανακριτική: Τα 3 εκατ. ευρώ πήγαν στην εταιρία του γιου μου

Ομολογία Καλογρίτσα στην Προανακριτική: Τα 3 εκατ. ευρώ πήγαν στην εταιρία του γιου μου

Στην ομολογία ότι τα 3 εκατ. ευρώ οδηγήθηκαν στην εταιρία του γιου του μετά την αποδέσμευση τους από το Δημόσιο προχώρησε -σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ενώπιον της Προανακριτικής ο Χρήστος Καλογρίτσας, έχοντας φροντίσει νωρίτερα να δικαιώσει το Documento και διαψεύσει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς της ΝΔ, καθώς υποστήριξε ότι χρηματοδότησε από την τσέπη του την έκδοση της εφημερίδας. Η παραδοχή αυτή διαγράφει οποιαδήποτε δικαιολογία ή πρόφαση για τη μη κλήτευση του γιου του, Ιωάννη – Βλαδίμηρου, ο οποίος ήταν ο έκπτωτος υπερθεματιστής και πρώτος εκδότης του Documento. Επίσης, η πλειοψηφία με λανθασμένη διαρροή παραλίγο να «φυτέψει» λόγια στον Νίκο Παππά, σπεύδοντας να επανορθώσει πριν να είναι αργά.

Δείτε επίσης: Καλογρίτσας σε Προανακριτική: Κωμωδία μέχρι δακρύων

Παρόλο που ο μάρτυρας επιμένει ότι δεν χρωστάει σε κανέναν και παράλληλα ισχυρίζεται ότι οι Χούρι του έδωσαν τα περιβόητα 3 εκατ. ευρώ, αναγκάστηκε να ομολογήσει -κατά τις πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι το εν λόγω ποσό μετά την αποδέσμευση του από το Δημόσιο οδηγήθηκε στην εταιρία του γιου. Η ομολογία αυτή προκαλεί νέους πονοκεφάλους σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, καθώς τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα είχαν εξαιρέσει από τη λίστα μαρτύρων τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα. Πλέον, ο υιός Καλογρίτσας πρέπει να κληθεί προκειμένου να καταθέσει στην Επιτροπή σε σχέση με τα 3 εκατ. ευρώ και την πορεία του χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ποσό αποδεσμεύτηκε δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του Documento. Ως εκ τούτου, ο εργολάβος εκτός του ότι φέρνει σε δύσκολη θέση τον γιο του, καταρρίπτει και τους ψευδείς ισχυρισμούς της ΝΔ περί δημιουργίας του Documento με τα λεφτά των Χούρι.

Τα sms

Μία νέα σελίδα με τέσσερα sms που αντηλλάγησαν μεταξύ του ιδίου και του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κατέθεσε στην Επιτροπή ο μάρτυρας, με τη ΝΔ να προσπαθεί να αντιστρέψει την πατρότητα των μηνυμάτων. Συγκεκριμένα, ο Χρ. Καλογρίτσας έστειλε το εξής μήνυμα στον Ν. Παππά: «Μάλλον… Τζίφος!!!». «Δηλαδή;» τον ρώτησε ο τότε υπουργός, με τον μάρτυρα να απαντά: «Χωρίς εγγυητική πώς θα πάμε; Πάρε τον Samer να πιέσουν το Λονδίνο να το στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για ελληνική κυβέρνηση».

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρώτη διαρροή της ΝΔ, ο Ν. Παππάς ήταν αυτός που αποφαινόταν και ο Χρ. Καλογρίτσας αυτός που ρωτούσε. Μετά την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η πηγές της ΝΔ ανασκεύασαν αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Δείτε τα sms:

Δικαίωση Documento δια στόματος Καλογρίτσα

Μολονότι ο μάρτυρας άλλαζε τους ισχυρισμού του για το Documento σαν πουκάμισα, αναγκάστηκε να ομολογήσει πως ο ίδιος χρηματοδότησε την έκδοση της εφημερίδας. Η παραδοχή αυτή «ξηλώνει» τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς της ΝΔ ότι δήθεν το Documento δημιουργήθηκε με τα 3 εκατ. ευρώ των Χούρι, παραβλέποντας ότι η εφημερίδα κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 ενώ η εγγύηση του Δημοσίου για τη συμμετοχή στις τηλεοπτικές άδειες αποδεσμεύτηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίστηκε πως αρχική πρόθεση ήταν να επανεκδωθεί η «Πρώτη» και όχι να δημιουργηθεί το Documento. Όμως, δεν προχώρησε αυτό το εγχείρημα και τελικά προκρίθηκε άλλη λύση. «Μετά μου λέει ο Νίκος (Παππάς): ¨Πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα¨. Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως ¨αφού δεν υπάρχει το όνομα σου στην τηλεόραση να μπεις¨. Μπήκα τελικά» είπε και ισχυρίστηκε ότι «για το Documento δάνεισα χρήματα» χωρίς να εξηγεί σε ποιον και γιατί. Εν συνεχεία, το ρήμα «δάνεισα» έγινε «χρηματοδότησα». «Το χρηματοδότησα (το Documento) μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ. ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα ¨απ΄ εξω¨. Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά», ήταν η δεύτερη εκδοχή που μετέπειτα κατέληξε στην… πρώτη. «Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ. δανεικά» είπε αναιρώντας και πάλι τον εαυτό του.

Όσα διαρρέουν οι πηγές της ΝΔ διαψεύδουν όσα το ίδιο κόμμα σημείωνε στην πρόταση συγκρότησης της Προανακριτικής κατά του Documento. Ειδικότερα, η πλειοψηφία ισχυριζόταν ψευδώς ότι τα 3 εκατ. ευρώ των Χούρι χρησιμοποιήθηκαν για την κυκλοφορία της εφημερίδας παρά το γεγονός ότι ήταν δεσμευμένα από το Δημόσιο. Πλέον, τους διέψευσε και ο Χρ. Καλογρίτσας. Επιπλέον, ο μάρτυρας οφείλει να αποσαφηνίσει από ποιον δανείστηκε και πόσα. Να φέρει τα ανάλογα παραστατικά και να τα καταθέσει στην Επιτροπή. Γιατί εντέχνως ο Χρ. Καλογρίτσας μπορεί να προφασίζεται τη μία πως δανείστηκε και την άλλη πως χρηματοδότησε, προκαλώντας σκόπιμα σύγχυση. Σε κάθε περίπτωση, όσα κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής ξεκαθαρίζουν πλήρως το τοπίο σε σχέση με το Documento, αποδεικνύοντας πως η ΝΔ παραποίησε για άλλη μια φορά την αλήθεια και την κοινή λογική.

Τα λέει μισά για τον… Στουρνάρα

Έπειτα, κατά τις ίδιες πηγές, ο Θ. Πλεύρης ρώτησε: «Σας ζήτησε ο κ. Παππάς να φύγετε από το Documento;», με τον μάρτυρα να απαντά:

«Ναι. Μου ζητησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με Παππά. Μα ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017. ¨Τι έγινε με εφημερίδα;¨. ¨Νίκο μου όλα καλά¨. Παππάς: ¨Περί κλεισίματος ακούω. ΠΡΟΣΕΞΕ!¨. ¨Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο¨ απαντώ. ¨Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς;¨. Κάποια στιγμή διαφώνησα με τη γραμμή και είπα δεν θέλω να συνεχίσω γιατί θέλανε να μπλέξουν τον γιο μου. Όταν είχα την πρώτη έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου. Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. Διαφώνησα τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά. Ήλθε τότε ένα σημαίνον πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα. Για το Documento υπογράψαμε χαρτιά. Το χρηματοδότησα. Έχω τιμολόγια».

«Έχετε δώσει αφανή χρήματα;» επανήλθε κατά τις ίδιες πηγές ο Θ. Πλεύρης και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Καλογρίτσας: Προφανώς, δίναμε.

Πλεύρης: Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο κύριος Παππας ή ο κύριος Βαξεβάνης;

Καλογρίτσας: Ο Παππάς. Για τις χρηματοδοτήσεις. Έλεγε ο Βαξεβάνης χρειάζομαι αυτά κι ο Παππας ενεργούσε. Μόνο από τον Παππά έπαιρνα εντολές. Σιγά μην έπαιρνα από τον Βαξεβάνη. Ο Παππάς ήταν από πίσω. Υπάρχουν χαρτιά για αυτά. Από την πρώτη ημέρα που με φωνάξανε έως και που με έδιωξαν υπάρχουν έγγραφα.

Πέραν της παρατεταμένης αοριστολογίας, ερωτήματα προκαλεί γιατί ο εργολάβος αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να αποσαφηνίσει γιατί συνάντησε τον Γ. Στουρνάρα πριν φύγει από το Documento, όπως επίσης τι διημείφθη κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση και ξαφνικά ο ιδιοκτήτης της Τοξότης από ελεγχόμενος βρέθηκε… δανειοδοτημένος. Μήπως η απομάκρυνσή του από το Documento είναι το «κλειδί» που ανοίγει τον πόρτα στην αλήθεια; Κι αν ισχυρίζεται γενικόλογα ότι πήρε εντολές από το Μαξίμου, ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο να ήταν εντολοδόχος και του Τάκη Θεοδωρακάκου, αφού εκτός από κουμπάροι ήταν και συνεργάτες. Υπενθυμίζεται πως όταν ακούστηκαν δηκτικά σχόλια στην Επιτροπή κατά του τέως υπουργού Εσωτερικών, ο Χρ. Καλογρίτσας εξερράγη, μιλώντας με στοργή και αγάπη για τον πρώην συνεταίρο του στη GPO. 

«Ξέχασε» τη μήνυση

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως… ξέχασε τη μήνυση κατά των Χούρι, η οποία είναι η βασική αιτία που συγκροτήθηκε η εν λόγω Επιτροπή. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απαρνηθεί και την κατασκευαστική του. Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώθηκε ο εξής διάλογος ανάμεσα στη Θ. Τζάκρη, τον Χρ. Καλογρίτσα και τον πρόεδρος της Επιτροπής:

Τζάκρη: Να σας διαβάσω από την σελίδα 23 της έγκλησης σας σε βάρος του Νίκου Παππά…

Καλογρίτσας: Δεν θυμάμαι τι λέει η μήνυση. Δεν την έγραψα εγώ, ο «Τοξότης» την έγραψε. Τι σχέση έχω εγώ με τον «Τοξότη»!

Κελέτσης: Πάρτε την μήνυση που κάνατε και διαβάστε την…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter