Προανακριτική: Ο Καλογρίτσας είπε ότι ο γιος του «μπήκε μπροστά» αλλά ΝΔ – ΚΙΝΑΛ δεν τον καλούν να καταθέσει

Προανακριτική: Ο Καλογρίτσας είπε ότι ο γιος του «μπήκε μπροστά» αλλά ΝΔ – ΚΙΝΑΛ δεν τον καλούν να καταθέσει

Στο σημείο να αναιρέσει ακόμα και τον βασικό ισχυρισμό της μήνυσής του ότι ήταν ο «μπροστινός» στο εγχείρημα του ανύπαρκτου ΣΥΡΙΖΑ Channel έφτασε -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο Χρήστος Καλογρίτσας, διαβεβαιώνοντας την Επιτροπή ότι ο γιος του «μπήκε μπροστά» και πως -αν και… πένητας- διέθεσε 8 εκατ. ευρώ μέσω πώλησης μετοχών. Όπως έχει επισημάνει το documentonews.grΝΔ και ΚΙΝΑΛ είχαν εξυπηρετήσει πολιτικά τον απρόβλεπτο εργολάβο, εξαιρώντας τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα από τη λίστα μαρτύρων παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τον έκπτωτο υπερθεματιστή και πρώτο εκδότη του Documento.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας ανέφερε ότι με βάση τον νόμο για τον «βασικό μέτοχο» δεν έπρεπε ο ιδιοκτήτης του καναλιού να είναι εργολάβος, προσθέτοντας πως γι΄ αυτόν τον λόγο «μπήκε μπροστά» ο γιος του. Το παράδοξο είναι πως τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα είχαν συμφωνήσει να εξαιρέσουν από τη λίστα μαρτύρων τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, με την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, να ανατρέπει την εισήγησή της και να υπερψηφίζει αυτήν του Θάνου Πλεύρη.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο άλλοτε αναξιόπιστος για τη ΝΔ εργολάβος δήλωσε πως όντως στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας του γιου του βρίσκονταν 8 εκατ. ευρώ, όπως άλλωστε σημειώνεται και στην σχετική εγγυητική επιστολή της Attica Bank για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, υποστήριξε πως έβαλε ακόμα 6,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να λάβει φορολογική ενημερότητα ο γιος του. Εν προκειμένω, εντύπωση προκαλεί πως όλο αυτό το διάστημα ο Χρ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως δεν διέθετε χρήματα για να επενδύσει στο τηλεοπτικό τοπίο, αφού τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα από το ΚΕΦΟΜΕΠ.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Ιδού τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Καλογρίτσας δεν ήταν «μπροστινός» κανενός

Κουβέντα για το Documento

Μολονότι ο Θ. Πλεύρης έκανε επίμονες ερωτήσεις αναφορικά με το Documento, ο μάρτυρας απέφυγε -κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- οποιαδήποτε αναφορά για την εφημερίδα και τον Κώστα Βαξεβάνη. Το μόνο που φέρεται να είπε ήταν ένα κακεντρεχές σχόλιο σύμφωνα με το οποίο η κυκλοφορία ήταν «καταβάθμιση» γι΄ αυτόν, εννοώντας πως του… κακόπεσε η έκδοση της εφημερίδας. Ίσως, την άποψη αυτή να την απέκτησε μετά τις ενστάσεις του για τις δημοσιογραφικές έρευνες που στο μικροσκόπιο είχαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο συναντήθηκε -σύμφωνα με τον Βηματοδότη- αν και τότε ήταν μηνυτής του!

«Προσφέρει άφθονο γέλιο»

Την αντίφαση που προκύπτει από τη μήνυση και τις καταθέσεις του Χρ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική επισημαίνουν πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως ο μάρτυρας προσφέρει άφθονο γέλιο κατά την εξέτασή του στην Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα εξής:

«Ο κ. Καλογρίτσας συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με την κατάθεσή του στην Προανακριτική.

Ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομα του, σήμερα παραδέχθηκε ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ.

Άρα, αντί για «μπροστινός» του Παππά, όπως ισχυρίζονταν, ήταν τελικά «μπροστινός» του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Και, βεβαίως, όταν ο ψευδομάρτυρας κατάλαβε ότι άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από τις αντιφάσεις του, τον… έπιασε η συνηθισμένη αδιαθεσία του και δήλωσε «ψυχικά αδύναμος» να συνεχίσει την κατάθεσή του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter