Προανακριτική: Στις 14 Ιουλίου η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια

Προανακριτική: Στις 14 Ιουλίου η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια

Με επιστολή που απέστειλε στις κοινοβουλευτικές ομάδες, ο πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε πως η ημερομηνία συζήτησης και ψήφισης του πορίσματος της πλειοψηφίας για την Προανακριτική Επιτροπή με ελεγχόμενο τον Νίκο Παππά θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να αποφανθεί για την άσκηση ή μη δίωξης του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αφού το κακούργημα της δωροληψίας απαλείφθηκε δια χειρός ΝΔ.

Το φιάσκο της πλειοψηφίας μετατράπηκε σε ευκαιρία ικανοποίησης του θυμικού του πρωθυπουργικού ζεύγους, με τους βουλευτές της ΝΔ να ζητούν τη διερεύνηση του Documento και του εκδότη του για τον τρόπο έκδοσης και συνέχισης της κυκλοφορίας της εφημερίδας μετά την αποχώρηση του Χρήστου Καλογρίτσα. Χωρίς να κρατούν τα προσχήματα για τα πραγματικά τους κίνητρα, τα μέλη της συμπολίτευσης συμπεριέλαβαν στο πόρισμά τους τις αποκαλύψεις του Documento για το σπίτι του Βολτέρου, την offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη στα νησιά Κέιμαν και τα διάτρητα πόθεν έσχες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «τα επίμαχα 3 εκατομμύρια σύμφωνα και με τις καταθέσεις του ίδιου και τα στοιχεία που κατέθεσε κατευθύνθηκαν στη δημιουργία της εφημερίδας Documento με ιδιοκτήτη – εκδότη τότε τον Ιωάννη – Βλαδίμηρο Καλογρίτσα και διευθυντή τον σημερινό εκδότη κ. Βαξεβάνη»Ταυτίστηκε με την πρόταση της ΝΔ αναφορικά με την παραπομπή του Ν. Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και ζήτησε να συνεχισθεί από τις δικαστικές αρχές η διερεύνηση τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων από μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ αιτήθηκε να διαβιβαστεί το πόρισμα στην Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων σχετικών με τη μεταφορά και νομιμοποίηση χρηματικών ποσών που αποτέλεσαν αντικείμενο παράνομης δραστηριότητας.

Ο κ. Κεγκέρογλου είτε ήθελε να δώσει για άλλη μια φορά διαπιστευτήρια πολιτικής προθυμίας στη ΝΔ, είτε δεν παρακολουθούσε προσεκτικά τις εργασίες της Επιτροπής. Πρώτον, το Documento εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και τα 3 εκατ. ευρώ των Χούρι αποδεσμεύτηκαν από το Δημόσιο τον Ιανουάριο του 2017. Δεύτερον, ο εργολάβος κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής ότι έβαλε από την τσέπη του 2,9 εκατ. ευρώ για την κυκλοφορία της εφημερίδας, τονίζοντας πως τα χρήματα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με το επίδικο ποσό των Λιβανέζων μεγιστάνων. Τρίτον, η έκθεση της ΤτΕ αποσαφηνίζει την πορεία, τους σταθμούς και την κατάληξη των χρημάτων των Χούρι χωρίς να εμπλέκεται πουθενά το Documento. Ως γνωστόν, τα χρήματα κατέληξαν στην κατασκευαστική «Τοξότης» και αναλώθηκαν στον κύκλο εργασιών της εταιρίας.

Τα παραπάνω θα πρέπει περισσότερο να απασχολήσουν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, και λιγότερο τον υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος είναι δικηγόρος του Χρ. Καλογρίτσα.

Η επιστολή του Κ. Τασούλα:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter