Προανακριτική – Τζάκρη: «Η ΝΔ ξεκίνησε ως εισαγγελέας και παρά λίγο να καταλήξει συνήγορος υπεράσπισης του Παππά»

Προανακριτική – Τζάκρη: «Η ΝΔ ξεκίνησε ως εισαγγελέας και παρά λίγο να καταλήξει συνήγορος υπεράσπισης του Παππά»

Με δηκτικό ύφος περιγράφει η Θεοδώρα Τζάκρη την δεξιοτεχνική κυβίστηση της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή με φόντο την απάλειψη του κακουργήματος της δωροληψίας κατά του Νίκου Παππά από το πόρισμα της πλειοψηφίας.

«Η ΝΔ ξεκίνησε ως Εισαγγελέας και παρά λίγο να καταλήξει συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά. Δεν άντεξε ούτε η ίδια το στημένο κατηγορητήριο που ανέπτυξε με την βοήθεια των φιλικών της μέσων μαζικής ενημέρωσης για να κερδίσει τις εκλογές» σημειώνει η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική και προσθέτει:

«Αυτή η προανακριτική Επιτροπή είναι η τελευταία πράξη του δράματος που ανέβασε η ΝΔ προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού και τώρα δραπετεύει μέσω ενός “light” κατηγορητηρίου που ούτε αυτό ισχύει».

Κατά την κυρία Τζάκρη, η θεσμική της επιπολαιότητα αποδεικνύει κραυγαλέα υποβάθμιση της λειτουργίας της πολιτείας για λόγους που αφορούν μικροκομματικά συμφέροντα και μικροπολιτικούς σχεδιασμούς. Συμπληρώνει δε πως «σε μια ιστορική συγκυρία για την πατρίδα η κυβέρνηση της ΝΔ για μια ακόμη φορά επέδειξε μικροκομματική ιδιοτέλεια και μικροπολιτική συμπεριφορά, αποβλέποντας σε βραχυπρόθεσμη εντυπωσιοθηρία».

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συμπολίτευση παραβλέπει ότι η βαθιά ζημιά που προκαλεί στην αξιοπιστία των θεσμών είναι ανεπανόρθωτη. Και συνεχίζει λέγοντας: «Έλειψε ακόμη και η στοιχειώδης πρόνοια για να απαγγελθεί μια τόσο βαριά δημόσια κατηγορία εναντίον πολιτικού της αντιπάλου, δηλαδή οποιεσδήποτε ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων που θα μπορούσαν να νομιμοποιήσουν ακόμη και οποιαδήποτε προκαταρκτική έρευνα».

Τούτων δοθέντων, διαπιστώνει πως όλη αυτή η ατυχής προσπάθεια ενοχοποίησης ξεκίνησε με μοναδικό κίνητρο να συγκαλυφθεί το υπαρκτό, αναμφισβήτητο, τεράστιο σκάνδαλο της NOVARTIS που εξελίσσεται αυτή την περίοδο στην ανακριτική διαδικασία.

«Εύχομαι στην ΝΔ καλά ξεμπερδέματα με την NOVARTIS και τους διεφθαρμένους υπουργούς της» λέει με νόημα και καταλήγει τονίζοντας: «Εκεί μόνο υπάρχουν πραγματικά σκάνδαλα και ποινικές πράξεις που διαπράχθηκαν από πολιτικά πρόσωπα και δη πρώην Υπουργούς!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter