Προαπαιτούμενα και χρέος στο Euroworking group

Προαπαιτούμενα και χρέος στο Euroworking group

Χωρίς ανακοινώσεις και διαρροές συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ το Euroworking group με ατζέντα σχετική με την Ελλάδα. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι παρά τα περί αντιθέτου αναμενόμενα, το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης» δεν ήταν από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης και αυτό επειδή ουσιαστικά οι εκπρόσωποι των χωρών μελών της ευρωζώνης είχαν μόλις 3 ημέρες στη διάθεσή τους να το μελετήσουν (η ελληνική κυβέρνηση το απέστειλε την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και κυρίως στο πώς θα επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε μέχρι τέλη Μαίου να είναι σε τέτοιο σημείο η υλοποίησή τους ώστε να μπορεί τότε να συνταχθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη η λεγόμενη «τεχνική συμφωνία» (Staff Level Aggreement) .

Οι ιδιωτικοποιήσεις ,η ενεργειακή μεταρρύθμιση, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών στα ακίνητα και ο ΕΝΦΙΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν, ενώ υπήρξε ιδιαίτερη συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΣΦΑ (ανοίγουν σήμερα οι προσφορές), της Διεθνής Αερολιμήν ΑΕ (Ελ.Βενιζέλος) η οποία φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα εκ μέρους των θεσμών, η πώληση της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ .

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις προτάσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Κρίσιμη για το θέμα κρίνεται και η συνάντηση που θα έχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με το νέο Γερμανό ομόλογό του κ. Σολτς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter