Προβάδισμα με Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός

Προβάδισμα με Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός

Με τον Σωκράτη Διούδη να… ορθώνει ανάστημα και τους φιλοξενούμενους να μην εκμεταλλεύονται επαρκώς το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν, για τα τελευταία 20 λεπτά του ματς, ο Αρης και ο Ολυμπιακός αναδείχτηκαν ισόπαλοι απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου, με 1-1.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο σκορ στο 13 με τον Λούκα Μιλούνοβιτς και οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 81 με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, έχοντας προηγουμένως βιώσει στοπ, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, από τον τερματοφύλακα του Αρη. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 70, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του αρχηγούς τους, Βασίλη Ρόβα.

Πίεση ψηλά από τον Ολυμπιακό, με το ξεκίνημα του ματς, ο Αρης, ωστόσο, στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Στο 13 λεπτό, ο Ντούνης έβγαλε όμορφα στον Μιλούνοβιτς και ο τελευταίος με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Το προβάδισμα για τους «κίτρινους» έκανε εντονότερη την πίεση των «ερυθρόλευκων» και αν δεν ήταν οι σωτήριες επεμβάσεις του Διούδη, θα είχε διαφοροποιηθεί το σκηνικό στο ματς.

Στοχεύοντας, σχεδόν μόνιμα από τη δεξιά πλευρά του Αρη, οι Πειραιώτες βρέθηκαν σε θέση βολής στο 17 με τον Σισοκό, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε με τα πόδια και σε δεύτερο χρόνο, οι αμυντικοί του Αρη έστειλαν την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, σουτ του Καπνίδη, μπλόκαρε ο Καπίνο, για να… κατασκηνώσει, στην πορεία, έξω από τα καρέ του Αρη ο Ολυμπιακός με τον Διούδη να αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία του. Στο 37? ήταν η σέντρα-σουτ του Ελιουνούσι, που μπλόκαρε ο πορτιέρο των «κίτρινων», ενώ στο 38 και το 40 απέκρουσε τα απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Καρντόσο, έξω από την περιοχή. Δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα για το ημίχρονο, ο Διούδης διόρθωσε τάχιστα τη λανθασμένη έξοδό του, διώχνοντας την μπάλα στη γραμμή, σε κεφαλιά του Καρντόσο.

Με τον Ολυμπιακό ενεργητικότερο τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Καρντόσο να τροφοδοτεί τον Ελιουνούσι στο 50? και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Διούδης μπλόκαρε σουτ του Καρντόσο, φάση σε συνέχεια της διαρκούς «φλυαρίας» των Πειραιωτών στην περιοχή του Αρη.

Στο 70 ο Ρόβας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, μετά από σκληρό φάουλ στον Μανθάτη, άφησε τους Θεσσαλονικείς με δέκα παίκτες, αλλάζοντας έτσι τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Στο 76 ο Σεμπά έπιασε το σουτ στην κίνηση, ο Διούδης έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ και στο 81, ο Ανσαριφάρντ, με κεφαλιά, μετά από γύρισμα του Φιγκέιρας, ισοφάρισε για τους «ερυθρόλευκους».

Με τους Θεσσαλονικείς στο μισό γήπεδο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή του και να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα. Οι βεβιασμένες επιλογές των παικτών του και ο Διούδης έβαλαν φρένο στο στόχο του. Ο τερματοφύλακας του Αρη, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, στις καθυστερήσεις, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ (που δεν εκτελέστηκε, καθώς ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη), το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Μιλιβόγεβιτς.

*Ολιγόλεπτη διακοπή, σε κόρνερ του Ολυμπιακού, λόγω ρίψης αντικειμένων από οπαδούς του Αρη στο 55

*Εσβησε ο φωτεινός πίνακας, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και δεν άναψε ξανά ποτέ

Κίτρινες: Σόουζα /ΜιλιβόγεβιτςΚόκκινες: Ρόβας (70? δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (90?+ Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (78? Παυλίδης), Ντούνης (82? Πίτου Γκαρσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης (68? Ανδρούτσος), Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Ελιουνούσι, Σισοκό, Καμπιάσο (75? Μιλιβόγεβιτς), Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης (75? Σεμπά), Φιγκέιρας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter