Προβάδισμα Μπάιντεν σε Πενσυλβάνια και Τζόρτζια – O Τραμπ οξύνει τις απειλές για νομικές προσφυγές

Προβάδισμα Μπάιντεν σε Πενσυλβάνια και Τζόρτζια – O Τραμπ οξύνει τις απειλές για νομικές προσφυγές

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις στις εκλογές των ΗΠΑ η διεθνής κοινότητα καθώς παίρνει το προβάδισμα στην Πενσυλβάνια και στη Τζόρτζια ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν έχει συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες ωστόσο μετά τη νίκη του Μπάιντεν στις κρίσιμες πολιτείες του Γουισκόνσιν και του Μίσιγκαν, η νίκη για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών είναι μία πολιτεία… μακριά. 

Με μόλις 6.000 ψήφους διαφορά υπέρ του Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια, ήτοι 0,1% ποσοστιαία διαφορά με το 95% των ψήφων καταμετρημένους, αλλά και 1.000 στη Τζόρτζια, (λιγότερο από 0,1% και 99% καταμετρημένους ψήφους) πρόκειται για μια μάχη σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων που θα αναδείξει τον αδιαμφισβήτητο νικητή θα μπορούσε να διαρκέσει μέρες σε ορισμένες πολιτείες. 

Προοπτική που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους Αμερικανούς πολίτες τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί με εμπρηστικό λόγο και νομικές προσφυγές σε διάφορες πολιτείας να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην διαφάνεια του εκλογικού συστήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter