Προβάδισμα Μπάιντεν σε Πενσυλβάνια και Τζόρτζια – O Τραμπ οξύνει τις απειλές για νομικές προσφυγές

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις στις εκλογές των ΗΠΑ η διεθνής κοινότητα καθώς παίρνει το προβάδισμα στην Πενσυλβάνια και στη Τζόρτζια ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν έχει συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες ωστόσο μετά τη νίκη του Μπάιντεν στις κρίσιμες πολιτείες του Γουισκόνσιν και του Μίσιγκαν, η νίκη για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών είναι μία πολιτεία… μακριά. 

Με μόλις 6.000 ψήφους διαφορά υπέρ του Μπάιντεν στην Πενσυλβάνια, ήτοι 0,1% ποσοστιαία διαφορά με το 95% των ψήφων καταμετρημένους, αλλά και 1.000 στη Τζόρτζια, (λιγότερο από 0,1% και 99% καταμετρημένους ψήφους) πρόκειται για μια μάχη σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων που θα αναδείξει τον αδιαμφισβήτητο νικητή θα μπορούσε να διαρκέσει μέρες σε ορισμένες πολιτείες. 

Προοπτική που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους Αμερικανούς πολίτες τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί με εμπρηστικό λόγο και νομικές προσφυγές σε διάφορες πολιτείας να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην διαφάνεια του εκλογικού συστήματος.