Προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν σε Τζόρτζια και Πενσιλβάνια – Πιο κοντά στον Λευκό Οίκο

Προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν σε Τζόρτζια και Πενσιλβάνια – Πιο κοντά στον Λευκό Οίκο

Ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κέρδισε σήμερα περισσότερο έδαφος σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αμφίρροπες πολιτείες της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνια, πλησιάζοντας περισσότερο στον Λευκό Οίκο μερικές ώρες αφού ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι «κλέβουν» την εκλογή του.

Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων που αναδεικνύει τον νικητή, σύμφωνα με τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, και οδεύει σταδιακά προς την εξασφάλιση των 270 ψήφων που χρειάζονται για να κερδίσει την εκλογή στις τέσσερις αμφίρροπες πολιτείες.

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα. Ο δρόμος του Τραμπ μοιάζει πιο στενός, καθώς χρειάζεται να κερδίσει την Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια και επίσης να πάρει από τον Μπάιντεν είτε τη Νεβάδα είτε την Αριζόνα.

Όπως μετέδωσε το BBC, o Τζο Μπάιντεν προηγείται στην πολιτεία της Τζόρτζια μετά την καταμέτρηση του 99% των ψήφων.

Εάν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κερδίσει την Τζόρτζια, ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις αναγκαίες εκλεκτορικές ψήφους για την εκλογή του.

Στην Πενσιλβάνια, η οποία έχει 20 εκλεκτορικές ψήφους, ο Μπάιντεν μείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το προβάδισμα του Τραμπ σε λίγο πάνω από 18.000 ψήφους, ενώ στην Τζόρτζια, η οποία έχει 16 εκλεκτορικές ψήφους, η κατάσταση ανατράπηκε, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το CNN, και ο Μπάιντεν προηγείται τώρα κατά 917 ψήφους.

Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα.

Ο Μπάιντεν, στο μεταξύ, είδε το προβάδισμά του στην Αριζόνα να συρρικνώνεται νωρίς σήμερα το πρωί σε περίπου 47.000 ψήφους. Στη Νεβάδα εξακολουθεί να προηγείται με μόλις 12.000 ψήφους.

Ενώ η χώρα κρατάει την ανάσα της τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη, αξιωματούχοι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ η Αριζόνα και η Νεβάδα εξακολουθεί να αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter