Προβλέψεις ΑΠΘ για κορονοϊό: Οκτώ περιοχές ίσως έχουν αναζωπύρωση κρουσμάτων μετά τα Χριστούγεννα

Προβλέψεις ΑΠΘ για κορονοϊό: Οκτώ περιοχές ίσως έχουν αναζωπύρωση κρουσμάτων μετά τα Χριστούγεννα

«Προβλέπουμε μια συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, ωστόσο υπάρχουν περιοχές στην χώρα όπως Δ. Αττική, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαΐα, Θάσος και Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος αυτές οι περιοχές έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου, Αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού. 

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης Ο ρυθμός αναπαραγωγής το RT είναι στο 0,88 που σημαίνει ότι  ένα άτομο μολύνει κάτω από έναν συμπολίτη, δηλαδή ουσιαστικά έχουμε κάποια ύφεση στην πανδημία.

«Οι θάνατοι δυστυχώς παραμένουν υψηλά. Προβλεπόμενα με την έννοια ότι είναι αυτό που περιμέναμε να δούμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Γενάρη είπε πως «τα σενάρια που έχουμε λένε ότι μπορούν να ανοίξουν αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν, είναι σενάρια που τρέχουμε αυτή την στιγμή».

Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter